Спорт

Плакете за Стојкова и Лончаревића

ЏУДО – ВЕЛИКА ПРИЗНАЊА БЕЧЕЈЦИМА

Предзадњег дана прошле године на адресу Џудо клуба Младост из Бечеја стигле су прелепе вести са свечаности коју је у Хотелу „Нови Сад“, у истоименом граду, одржао Џудо савез Војводине. Александар Стојков, такмичар бечејског клуба, који је иза себе имао фантастичну годину, награђен је од Џудо савеза Војводине као најбољи такмичар у Војводини у конкуренцији кадета. Да подсетимо, Стојков је освајао медаље на државним првенствима за кадете, јуниоре и млађе сениоре, био одличан на школским првенствима, а пред крај године је освојио и два европска купа, па се може слободно рећи да је награда отишла у праве руке.
Плакету Џудо савеза Војводине је добио и тренер бечејских џудиста Милорад Лончаревић, који је са још тројицом својих колега „отишао у пензију“ пошто је завршио каријеру националног судије.
Ове две плакете биле су „шлаг на торти“ одличне 2019. године за бечејске џудисте, који су након новогодишњих и божићних празника поново заузели своја места у сали за тренинге и већ вредно раде како би што спремнији дочекали наставак такмичарке сезоне. Прво такмичење које их очекује биће одржано у Вршцу првог дана фебруара, када ће Џудо клуб Локомотива бити домаћин међународног турнира за полетарце, млађе и старије пионире.

Синиша Ерак