Комароми на врху Европе

KАРАТЕ – ЕЧКА ШАМПИОНАТ ЕВРОПЕ 2019

Још један фантастичан успех на међународној сцени остварила је Ана Река Комароми, такмичарка Карате клуба Бечеј освојивши Европски шампионат који је у шпанском граду Кадизу одржан од 22. до 24. новембра. Наша суграђанка је на кров Старог конктинента дошла победивши у извођењу ката у конкуренцији девојчица узраста 14 и 15 година.
Преломни моменат другог такмичарског дана био у другом кругу кад се Ана састала са такмичарком из Португалије од које је дан раније одлуком судије била поражена, али је овог пута наша суграђанка остварила убедљиву победу од 4:1. Након тог тријумфа био јој је отворен пута ка успеху. Такмичећи се међу најбољих осам, до финалног дела где су радиле четири најуспешније ушла са другим резултатом изведеном катом „Jion“. Финални наступ Ане Реке Комароми је био и више него успешан, па је одличним извођењем кате „Gojushiho Sho“ заслужено заузела прво место и постала Шампионка Европе за 2019 годину.
Поред овог успеха треба истаћи да се наша суграћанка првог дана Шампионата такмичила у конкуренцији девојчица узраста од 14 до 17 година где је у трећем колу у борби за улазак међу најбољих осам радила против такмичарке из Португалије и остварила нерешен скор (2:2) али је на нашу жалост главни судија њену ривалку послао у полуфинале.

Синиша Ерак