Друштво

Јесења разгледница Бачког Петровог Села

Немет Имре председник Савета Месне заједнице
Одржана је конститутивна седница новоизбраног Савета Месне заједнице „8 октобар“ пошто је изборна комисија озваничила резултате са гласања који су одржани 20. октобра. На основу изборног материјала који су примљени од бирачких одбора, за новоизабране чланове Савета Месне заједнице изабрани су: Алексаднар Тобџић , Крижак Маћаш, Немет Имре, Такач Нандор, Патаки Чаба, Полтура Шандор, Димитрије Жарић, Шипош Клаудиа, Етвеш Ђерђ, Добривоје Амиџић, Киш Золтан и Чавић Молнар Вања. За новог председника Савета изабран је Немет Имре млађи а за потпредседника Александар Тобџић.
Очекивања грађана су велика, али су компетенеције Месних заједница у данашњем друштвено политичком систему доста „ограничене“ тако да новоизабрана лица, морају дати свој максимум, како би оправдали очекивања својих бирача.

Слаб пласман фудбалера „Јединства
Фудбалери Међуопштириског лигаша „Јединства“ забележили су најслабији пласман после одиграног јесењег дела првенства, мада је делимично оправдање што су настунили са најмлађим саставом у овом најнижем рангу такмичења. Клуб су пред јесењи старт напустили најстандарднији играчи: капитен Дејан Тобџић који брани боје „Хајдука“ из Чуруга, Анђелковић који игра за ФК „Бачку“ из Мола и голгетер Јанковић који је прешао у „Војводину“ из Бачког Градишта. У међувремену тешко се повредио нови капитен тима Александар Станојев, тако да су гледаоцима голобради фудбалери приредили више пораза него радости. Управа клуба је „раштимована“ и нешто се хитно мора предузети, како би клуб светле традиције поново био уважан на „мапи“ фудбалских екипа у Војводини. У конкуренцији 9 екипа, фудбелери „Јединства“ заузели су седмо место забележивши једну победу, једну нерешену игру и шест пораза уз негативну гол разлику 8:33. Други наш Међуопштински лигаш, екипа „Младости“ из Радичевића пласирао се на пето место на табели, забележивши пет победа и пет пораза уз гол разлику19:20. Јесењи првак је екипа из места Томиславци са освојених 21 бодом иснред главног ривала за прелазак у виши ранг такмичења, екипе „Еђшега“ из Малог Иђоша која је освојила 19 бодова.

Тимским радом до успеха
У просторијама Дома занатлија, одржано је свечано дружење такмичара чланова руководства и донатора Удружења спортских риболоваца „Кечига“ који су познати и ван наших граница, јер су у ранијем периоду достојанствено представљали нашу државу, на два Светска шампионата, а у аналима спортског риболова, памтиће се времена, када су надмoћно освајали прветсва некадашње Југославије, Србије и Војводине. Захваљујући руководству на чијем се челу налази Полтура Шандор, по свему судећи, полако се ствара генерација, која ће такође оставити дубок траг у историјату спортског риблова.

Председник УСР „Кечига“ Полтура Шандор је укратко упознао присутне са резултатима које су постигли такмичари овог удружења, посебно истичући успехе у млађим категоријама, а затим је председник Онштине Драган Тошић у свом обраћању, истакао следеће: „ Упознат сам са радом и резултатим овог удружења и мени је веома пријатно што сам у вашој средини. Конкуришите за средства која ћемо идуће године одвојити за спортску делатност, јер сте препознати, као успешан колектив.“ Пошто спортске резултате морају да прате и финансисјака средства, руководство УСР „Кечиге“ доделио је захвалнице донаторима и спонзорима и то: Анђал Јаношу, Бакша Карољу, Радоц Чаби и Емеше, Терек Ђерђу , Пожар Роберту, Пастор Шандору, Драгану Вукобрат, Мучи Габору, Нађ Андору, Варга Габору, Радету Црногорцу, Пергел Габору, Сузани Вулетић, ДТД „Средња Бачка“, Switsitem, ЛУ „ЧИК“, Винарији из Темерина, Удружењу жена „Feminae cirkulo“, Савезу спортова онштине Бечеј, Занатском удружењу на челу са Крижак Маћашем. Винце Ласло, Пустаи Чаба, Живков Павков Дина, Киш Атила, Станојев Тодор, Керши Имре, Хорват Јожеф-Линдер.

После тога уследиле су доделе захвалница и пригодних поклона најмлађим и уједно наујспешнијим такмичарима на изамку ове године и то Киш Ема, Ваднаи Ноеми, Калапош Кити, Хорват Емеше, Конц Викториа, Салонаш Ивет, Каса Корнелиа, Патаки Марк, Патаки Ката, Каса Корнел, Халаи Виктор, Чавић Исти, Чавић Луца и Ђурић Наташа. Дружење је настављено уз укусну рибљу чорбу и печену рибу, музику и расположење које је потрајало до дуго у ноћ.

Јанош Жолнаи