Друштво

„Комшије за комшије“: Прва јавна чесма на дечијем игралишту

Прво дечије игралиште и прво насеље у Бечеју које има праву јавну чесму са пијаћом водом из јавног водовода на којој се деца, комшије и суграђани могу освежити, нарочито у овим топлим летњим данима!

„Прошле године смо, као пробу, поставили чесму са резервоаром воде који смо допуњавали. Чесма се показала као пун погодак и зато смо ове године сопственим средствима, уз пуно рада, воље, креативности, направили праву чесму повезану на градски водовод. Рачуне за утрошену воду ће плаћати Комшије за Комшије из заједничког буџета насеља.Захваљујемо се комшијама које су учествовале у радовима на изради шахта, копању канала, постављању водоводних и канализационих цеви и изради ове чесме.

Захваљујемо се и свим комшијама и суграђанима који подржавају наше акције и куповином или донацијама помажу наш рад и финансирају овакве пројекте. Захваљујемо се ЈП Водоканал на помоћи. Велика захвалност и трговинској радњи ИНВЕНТ из Бечеја на подршци и помоћи око набавке адекватне славине и потребних водоводних и канализационих цеви за воду.

Залажемо се да се уз свако дечије игралиште, уз сваки спортски терен у општини, на шеталишту уз Тису, у парковима, у центру града, поставе јавне чесме са пијаћом водом. Трошак није велики, а корист је огромна“ – саопштили су на свом фејсбук профилу.

Комшије су на овај начин прошириле своју иницијативу и показали како то треба да се уради у сваком насељу и на сваком игралишту. Фотографије са дечијег игралишта објавили су на свом фејсбук налогу чланови удружења „Комшије за комшије“.

Фото и извор: „Комшије за комшије“