Спорт

Коњички спорт: Бечејци успешни на својој стази

Уочи Дана ослобођења Бечеја од фашизма, одржане су традиционалне коњичке трке на хиподрому у Бечеју у организацији Коњичког клуба „Потисје“, а у сарадњи са Општином Бечеј, Канцеларијом за младе и Савезом спортова општине Бечеј.

Иако се овај догађај иначе везује са обележавање дана равноправности у августу, због неповољних временских прилика, манифестација је премештена за октобар, а организатори су могли да буду и више него задовољни, што због посећености касачких трка, што због чињенице да их је време овога пута послужило.
Учесници из целе Србије надметали су се у четири меморијалне трке и једној „брзој трци“ која је понела назив „Трка града Бечеја“.

Генерални покровитељ манифестације је Општина Бечеј, која према речима председника клуба две године уназад свесрдно помаже коњички спорт и овај догађај.

Тим поводом, председник општине Бечеј Вук Радојевић уручио је пехаре и захвалнице двојици ветерана који су пола века у коњичком спорту, Јаношу Немету и Карољу Сечењиу.

Када је реч о резултатима које су остварили чланови и грла Коњичког клуба „Потисје“ Бечеј, Душан Блажин је са својим грлом Индиго Д.Б. освојио прво место у првој трци посвећеној Миклошу Ђурчику. Грло Лепи Мића са возачем Марком Гајићем тријумфовало је у меморијалној трци „Живко Куцурски“. У трци дана друго место освојило је грло Аеробик Б и возач Немања Машић.

Вукашин Љубојев