Спорт

Фудбал: Након Херцеговца стиже Бајша

Фудбалери „Војводине“ из Бачког Градишта у оквиру деветог кола Војвођанске лиге „Север“ које је играно 8. октобра, савладали су екипу „Херцеговца“ из Гајдобре са 3:2 и задржали се на седмом месту на табели са 15. бодова.

Утакмица на стадиону „Ђорђе Тапавица Џоја“ играна је у два сасвим различита полувремена. Први део протекао је у потпуном „дремежу“ како играча тако и навијача на трибинама, свега два шута у оквир гола имали су домаћи, али је све то олако бранио голман гостујуће екипе Лукач, док екипа из Гајдобре ни једном није припретила голману Шмиту.

Разбуђивање свих присутних уследило је тек на самом крају првог полувремена, тачније у 43. минуту. Јанковић по десној страни добија лопту, шута, а након лоше интервенције голмана, на правом месту се нашао Јовић, који тресе мрежу Херцеговца за 1:0, што је био и коначан резултат првог полувремена.

Четири гола, четири жута картона и неизвесност до последњег минута, резиме је другог дела меча.

Играо се 56. минут када Божичић на средини терена прекида напад гостију, потом упошљава Јанковића, који је сигуран за 2:0. Само шест минута требало је играчима Војводине да повисе. Након пречке коју погађа Пеленгић, до лопте долази Јовић, који још једном погађа за 3:0.

После играња руком Дражића у свом казненом у 78. минуту, судија показује на белу тачку одакле Рачић смањује на 3:1. Након овог гола екипа „Војводине“ креће са дефанзивном игром, а гости све то користе и у 86. минуту преко истог играча постижу гол за 3:2.

Нервоза и напетост владали су на трибинама и на терену до последњег минута игре, али је на срећу резултат остао повољан по домаћи тим.

У наредном десетом колу екипа Војводине из Бачког Градишта, поново је у улози домаћина, а на стадион „Ђорђе Тапавица Џоја“ у недељу 15. октобра стиже добро позната екипа „Бајше“.

Вукашин Љубојев