Спорт

Одбојка: Преко 500 одбојкашица на “Volleyball open-u”

Одбојкашки турнир “Volleyball open” у организацији Женског одбојкашког клуба Бечеј одржан је протеклог викенда у спортском центру “Ђорђе Предин Баџа”. На овогодишњем, тринаестом по реду турниру учешће су узело 10 клубова из целе Војводине али и из централне Србије међу којима и београдска Црвена Звезда са својим млађим селекцијама.

На паркету су се у недељу надметале 92 екипе, односно између 500 и 600 девојчица од 2010. до 2015. годишта.

„Иако је турнир такмичарског карактера, поред резултат ово је била идеална прилика за дружење упознавање и стицање нових искустава, како самих играчица, тако и њихових тренера“, истиче Бакић, и додаје да овакво такмичење служи за мотивисање деце да се баве спортом у овом случају одбојком, као и да овакви турнири представљају темеље одбојкашког спорта.

„Поред овог празника одбојке ЖОК Бечеј је већ 13. годину организовао и “ОСМОМАРТОВКСИ ФЕСТИВАЛ ОДБОЈКЕ – БЕЧЕЈ 2023” који је одржан 12. марта 2023. Ови турнири, њих 26 укупно су у протеклих 13 година привукли преко 15.000 хиљада одбојкашица у наш град. Била ово лепа прилика да суграђани виде зашто је одбојка толико популарна у нашем граду и зашто смо несумњиво један од најактивнијих клубова у регији и клуб са највише активних чланова у општини. Протеклих 13 година смо активностима нашег клуба, односно кроз турнире и утакмице које смо сами организовали и утакмице које смо одиграли у званичним такмичењима са свим селекцијама, у наш град привукли сада већ десетине хиљада младих спортиста. Поред тога 4 генерација одбојкашких судија које су потекле из нашег клуба активно учествује у развоју и  константном напретку одбојкашког спота у целој регији“ закључује Бакић.

Бечејске „Жокице“ на тринаестом “Volleyball open-u” оствариле су следеће резултате:Код 2010. И 2011. годишта освојиле су прво место, док код 2015. годишта и млађе изборили треће место.

Када је реч о индивидуалним наградама, за 2010. годиште као најбоља играчица истакла се Стефанела Остојић док је за најбољег смечера проглашена Сара Гарчев. Код 2011. годишта за најбољу играчицу изабрана је Селена Гарчев док је најбољи техничар код истог годишта била Миона Банковић.

Вукашин Љубојев