Култура

КУД „ЂИДО“: Осми по реду „Бечеј Фолк фест“

Организациони одбор Фолк феста и КУД „Ђидо“ најавили су да ће се и ове године од 13. до 16. августа одржати осми по реду Међународни фестивал фолклора „Бечеј фолк фест“. Као и претходних година фестивал ће се одржати на централном градском тргу уз све пропратне манифестације.

Организатори најављују да ће се и ове године бечејској публици представити велик број фолклорних ансамбала из различитих делова света: из Мексика, Турске, Бугарске, Немачке, Шпаније и других држава пре свега из Србије и региона. Током четири вечери фестивала најављен је богат музички и играчки програм на великој бини али и други атрактивни програми као што су етно базар, свакодневни дефилеи учесника који су и најзанимљивији за посетиоце фестивала због шарених и разноврсних ношњи из свих делова света.

Ова манифестација је у претходних седам година угостила велик број ансамбала из преко 20 земаља света и са различитих континената. До сада су у Бечеју гостовали фолклорни ансамбли из Колумбије, Грузије, Русије, Француске, Шпаније, Италије, Перуа, Кипра, Румуније, Мађарске, Чешке, Словеније, Хрватске, Египта и др. Овај фестивал је подржан и од стране УНЕСКО-а.