Legfrissebb hírek a koronavírusról

Az elmúlt két hét eseményei és újdonságai

Figyelem: A cikk március 31-én íródott, tehát a lap megjelenésének időpontjáig fennáll az adatok változásának lehetősége
Eddig hivatalosan 785 személy fertőződött meg a koronavírussal, ebből 16-an vesztették életüket. 540 páciens szorul kórházi kezelésre, 62 beteg van lélegeztetőgépen. A vendéglátóipari létesítmények, sportklubok és edzőtermek, kozmetikai és fodrász szalonok után a kormány úgy döntött, hogy a beltéri és kültéri piacokat is bezárják. A kijárási tilalom 17-től 5 óráig érvényes, hétvégente 15-től 5 óráig. A boltok 15 óráig dolgozhatnak. A 65 éven felüliek továbbra sem hagyhatják el otthonaikat. Az üzletek minden nap 4 és 7 óra között állnak a 65 éven felüliek rendelkezésére, amikor a nyugdíjasok is bevásárolhatnak.
A Vodokanal Közvállalat fertőtlenítőszert oszt fizikai személyeknek. A lakosoknak biztosítaniuk kell flakonokat, amelyekbe a fertőtlenítőszert fogják tölteni. Minden polgár legfeljebb 5 liter fertőtlenítőszerre tarthat igényt. Az osztás helyéről és idejéről Óbecse Község honlapján értesülhetnek.
Óbecse Község kapcsolattartó központja minden 65 évesnél idősebb polgár számára segítséget nyújt a rendkívüli állapot ideje alatt, az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében. A 65 évnél idősebb polgárok, akik igénybe vennék ezt a szolgáltatást, minden nap 8 és 20 óra között kérhetnek segítséget a 0800-021-100 és 064/8491-851 telefonszámokon.
Több, mint 120 önkéntes Óbecse Község készenléti munkacsoportjából, minden nap élelmet és gyógyszert szállít a legidősebb polgárok számára. Az önkéntesek jól látható helyen megjelölt azonosító kártyával rendelkeznek. A városi kapcsolattartó központnak intézett minden hívást az első szabad volontőrre irányítják, aki érkezik a kért címre. Amennyiben olyan önkéntesre lesz figyelmes, aki nem rendelkezik azonosító kártyával, és aki hívás nélkül érkezett – kérjük, jelentse a községi kapcsolattartó központnak vagy a rendőrségnek.