ДруштвоКултура

Летњи програм Народне библиотеке Бечеј

Као и прошле године библиотека је организовала читалачки штанд на базену. Грађани који буду ово лето провели на нашим градским безенима моћи ће да прочитају дневну штампу али и да изаберу неку пригодну књигу за опуштање на купању. Ове године запосленима Народне библиотеке у помоћ ће притећи и волонтерке Теодора Аврамов и Лорета Живковић па ће овај својеврсни литерарни клуб по ведрим небом бити још више посећен. Већ прве године овај штанд постао је клуб на отвореном у оквиру којег су биле организоване радионице, дружења. Запослени у библиотеци ће се надају да ће и ове године бити тако добро посећено, можда и боље. Својеврсна кампања популаризације читања и књижевности коју спроводи библиотека и на овај најдиректнији начин „проналази“ будуће кориснике и читаоце. Штанд ће бити организован три пута недељно и то понедељком од 13 до 18 часова и средом и петком од 10 до 15 часова и то током целе летње купалишне сезоне.

У претходних неколико недеља Народна библиотека је организовала и низ креативних радионица за децу где су свеже „распуштени“ малишани могли полако и постепено да се аклиматизују на летњу доколицу. Углавном су у питању биле ликовне и забавне радионице уз већи нагласак на дружење него на неки озбиљнији рад. У оквиру тих радионица, наравно, као и сваке године био је организован и летњи Оригами камп у организацији Друштва учитеља. У Бачком Градишту биле су организоване тројезичне радионице, читаонице.
И ове године најављен је за лето „Музички камп“ у просторијама библиотеке који је прошле године био веома успешан, учесници су могли да од професионалних музичара науче како је то свирати у бенду а научили су и на завршном концерту кампа извели неколико композиција. Поред професионалних музичара учеснике кампа обучавали су и њихови вршњаци из бенда „Бубамаре“ који већ одавно наступају на сценама и на фестивалима широм Србије.