ДруштвоЕкономија

У септембру отварање нове цинкаре

Захваљујући инвестицији компаније „Кnott autoflex“, једом од водећих предузећа у Бечеју, као и улагањима локалне самоуправе у инфраструктурно опремање индустријске зоне, на ободу Бечеја гради се цинкара, једно од најмодернијих постројења овакве врсте у Србији, које ће допринети отварању више од 60-так нових радних места.

Тим поводом смо разговарали са власником компаније Драганом Кнежевим који нам је рекао да је у питању веома важна инвестиција овог предузећа којом ће „Knott autoflex“ заокружити и концептуално и логистички комплетан производни процес и омогућити да се повећа прозводња у предузећу али и да се отворе неке нове могућности за ову компанију.
„Изградња овог новог погона за топло цинковање требало би да буде завршена до септембра ове године и да негде у октобру направимо отварање. У питању је прилично велика инвестиција од скоро 7,5 милиона евра. Већин средстава је из сопствених извора али смо имали помоћ и Развојне агенције Србије у износу од 250 хиљада евра. Капацитет овог погона биће 15 хиљада тона а 40% производње ће бити намењено за сопствене потребе док ће 60 % бити намењено за екстерне потребе. Циљ нам је да овом производњом помогнемо развој индустрије најпре у Војводини али и у региону, посебно металске индустрије али и да смањимо трошкове производње у оквиру компаније. Хала коју тренутно припремамо биће опремљена најсавременијим машинама и уређајима, у питању је врхунска опрема италијанске фирме Gimeco. Отварање овог погона веома је битно и за стратешки развој наше фирме јер се овим коначно комплетно заокружује наш производни процес, више нећемо имати потребе да за потребе производње наших производа радимо топло цинковање са стране него ћемо имати сопствени погон. На овај начин, претпоставка, је појефтинићемо сопствену производњу и створити могућност да ,евентуално, уведемо нови асортиман производа. Наши технолошки капацитети (у оних 60 %) биће доступни фирмама у Војводини, Србији, региону. Биће то веома повољна понуда за све фирме које се баве израдом хала, ограда и других производа из домена металске индустрије. Поред тога предвиђено је и запошљавање 60-так нових радника различитих степена стручне спреме од стручњака са високом школом и врхунских технолога до радника у производњи са средњом стручном спремом или нижим квалификацијама. Ми смо већ започели процес запошљавања и то углавном стручног кадра и једним делом менаџерског кадра. У наредних неколико месеци ћемо запослити и остатак радне снаге која је наопходна да у септембру почнемо са радом.“ – рекао нам је Драган Кнежев.