Култура

Министар Шарчевић на отварању ОШ “Здравко Гложански”

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, посетио је општину Бечеј у петак 15. септембра и присуствовао свечаном отварању потпуно реконструисане Основне школе “Здравко Гложански”. Поред њега свечаности која је одржана на Радичевићу су присуствовали и председник општине Бечеј, Драган Тошић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, као и многобројни просветни радници, директори бечејских школа, деца и родитељи.

Том приликом министар Шарчевић је истакао да је у овој години у Србији реконструисано 396 школа из разних извора финансирања и да ће се то наставити и наредне године, додајући:

– Сва деца у нашој земљи имају иста права, имају право на најквалитетније образовање, а наша обавеза је да им то пружимо и лично мислим да смо у веома кратком року пуно тога и припремили, нове законе, планове и програме, комплетну дигитализацију, промену модела и начина учења и рада, а надам се да ћемо успети да поправимо и положај запослених у просвети.

Директорица ОШ “Здравко Гложански”, Сузана Ђукић захвалила се свима који су дошли да увеличају овој догађај посебно министарству привреде на чијем конкурсу су добили новац за реконструкцију као и локалној самоуправи која је препознала потребе школе које се тичу просторних услова и којој је један од најботнијих приоритета, образовање.

– Годинама смо сањали о новој школи, деца и родитељи о здравом, чистом и естетски уређеном простору, запослени о лакшим и квалитетнијим условима рада. Сада се тај сан и остварио. Циљ свих нас увек је био да будемо најбољи међу најбољима. Намера нам је да деци понудимо савремене и иновативне могућности да као школа са дугом традицијом најмање личимо на традиционалну, истакла је Ђукић.

Председник општине Драган Тошић подсетио је све на проблеме у школству у нашој општини од пре неколико година:

– Ако погледамо уназад када је проблем био како ће се исплатити путни трошкови запосленима или купити дневници на почетку школске године,  данас после само пар година касније дошли смо у фазу када се улаже у реконструкцију објеката што је доказ да смо на правом путу и даље ћемо тако да наставимо.

Тошић је такође желео да се захвали и привредницима из наше општине који су још једним примером  показали друштвену одговорност. Наиме, они су заједничким снагама са локалном самоуправом купили комби возило намењено своим ђацима у нашој општини како би се додатно усавршавала.

Покрајински секретар, Вук Радојевић такође је изразио велику захвалност министру што је поред бројних обавеза нашао времена да посети нашу општину и додао:

– Једним одговорним приступом и домаћинским, рационалним пословањем превазишли смо проблеме, створили неопходне услове и обезбедили неопходна сопствена финансијска средства како би уопште могли да будемо конкурентни и да са квалитетним пројектима конкуришемо на многе конкурсе и реализујемо овакве и сличне пројекте.

Послови реновирања школе Здравко Гложански обухватили су кровну реконструкцију, радове на хидроизолацији, молерско-фарбарске и столарске радове, а цела инвестиција је коштала око 30 милиона динара од чега је 13 милиона одобрило Министарство привреде путем конурса, док је 18 милиона обезбедила локална самоуправа.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *