Спорт

Много посла у прелазном року

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта вредно раде током зимске паузе са жељом да достигну праву форму која ће их довести остварења главног циља у овој сезони а то је опстанак у Војвођанској лиги Север. Након јесењег дела сезоне Градиштанци заузимају 11. место на табели са 17 освојених бодова, шест  више у односу на екипу Крила Крајине из Бачке паланке која је прва „испод црте“ која гарантује опстанак. Како би љубитељи фудбала у Бачком Градишту могли и наредне јесени да уживају утакмицама овог ранга такмичења, управа клуба на челом са председником Гораном Кудрићем је у договору са Лазаром Дабижљевићем шефом стручног штаба учинила све како би додатно ојачала екипу пред наставак сезоне. Прелазни рок је био изузетно занимљив јер су доведени играчи који би требало да одмах заузму место у првој постави и преузму терет борбе за опстанак. Војводина ће у наредном периоду бити јача за браћу Ћулум, Бојана, који је јесенас играо у српсколигашу ОФК Бечеј 1918 и Николу, који је наступао за Јединство из Новог Бечеја. Из новобечејског Јединства је стигао и нападач Лазар Врањеш, а из бочарског Јединства је дошао Ненад Виновић. Никола Петровић из Бачке 1823 из Ђурђева, Немања Гарић, бивши играч Напретка из Надаља и Бојан Ђекић из ОФК Стари Град из Бачке Паланке ће такође бити на располагању стручном штабу Војводине у наредним изазовима. Ипак, сигурно је да је највеће појачање за екипу из Бачког Градишта долазак Славољуба Дабижљевића, дојучерашњег капитена српсколигаша ОФК Бечеј 1918, који би својим искуством, знањем и борбеношћу требао да доноси превагу у игри на страни Војводине.

Данас против ОФК Бечеј 1918

Током зимске паузе клуб су напустили Марко Бубања, Мирослав Вендер, Аслан Шаколи, Дејан Бошков и Димитрије Вејин, али утисак је да је урађен добар посао у прелазном року и да ће Војводина у наставак сезоне ући јача.
Прву припремну утакмицу Градиштанци су требали да играју у недељу 2. фебруара против ОФК Сирига али је тај меч нажалост отказан због трагичне смрти голмана Сирижана Милоша Мишћевића (21) који је настадао у саобраћаној несрећи. Уместо овог меча изабраници Лазара Дабижљевића су против Татре у Кисачу одиграли премијерни меч у овим припремама који је завршен резултатом 2:2(2:0). Први део меча донео је предност Градиштанцима головима новајлија. Са једанаест метара је био прецизан Бојан Ћулум, а након њега се у стрелце уписао и Лазар Врањеш. Домаћа екипа је у другом дела успела да изједначи након што је тренер Војводине променио целу екипу.
У среду 5. фебруара, након закључења овог броја „Бечејских дана“, Градиштанци су играли против Бајше, а данас ће на свом терену дочекати ОФК Бечеј 1918 у малом локалном дербију ових припрема. Утакмица почиње у 13 сати.
До почетка првенства Градиштанци би требали да играју са Младост АПА из Апатина, омладинцима Спартака из Суботице и ТСЦ-а из Бачке Тополе и вероватно још неким ривалом.

Синиша Ерак