Музичка школа „Петар Коњовић“: Школско такмичење

У среду, 19. маја 2021. године  у Музичкој школи „Петар Коњовић“ одржаће се прво Школско такмичење, у којем ће учествовати искључиво ученици школе. У години када су јавни наступи и такмичења неретко изостали, ово ће бити прилика да ученици својим извођаштвом прикажу научено и стечена знања и вештине упореде са својим вршњацима.  На такмичење се пријавио 201 ученик, од укупно 340 ученика који похађају нашу школу.  Циљ такмичења јесте да се додатно мотивишу ученици, систематско постиже највиши ученички квалитет и освешћивање ученика о сопственој вредности.

Такмичење ће се одржати на две локације (да би се избегао велики број окупљених): Народна библиотека Бечеј и сала музичке школе. Такмичаре оцењују чланови жирија, одабрани наставници из других музичких школа и одабрани ученици школе који су се већ професионално определили у смеру музичке уметности.

Ученици ће наступати по категоријама, односно разредима, а сваком учеснику биће додељена медаља и диплома а најбољи такмичари имаће прилику да своје извођење понове на завршном концерту  школе у Градском позоришту, 7. јуна 2021. године.

Захваљујемо се Народној библиотеци за уступање простора за извођење програма, а посебно се захваљујемо Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, што је на име школског такмичења доделило 80.000 динара за потребе његовог организовања.