Спорт

Одлична Наташа Кекић

Једно од највећих пливачких такмичења у Србији „Пливачки Гран при – Зрењанин 2018“ одржан је од 1. до 4. новембра где је учествовало око 450 пливача из Турске, Алжира, Сирије, Русије, Италије, Словеније, Мађарске, Бугарске, Грчке, Македоније, Босне и Херцеговине и наше земље, а Пливачки клуб Свим стар – ПВК Бечеј су представљале Наташа Кекић и Река Варга које су забележиле веома добре наступе.
Наташа Кекић је бриљирала је у дисциплини 400 метара слободно где је у финалу била четврта са временом које се вреднује са 680 ФИНА бодова што јој је донело позив у репрезентацију Србије, а одлична је била и на 800 и 200 метара слободно где је такође била четврта у апсолутном пласману где су наступиле и сениорке.
Наташа Кекић је освојила укупно пет медаља у конкуренцији пливачица до 14 година. Злато јој је припало на 200 метара слободно и 200 метара мешовито, док се сребрима окитила у тркама на 400 и 800 метара слободно и 100 метара мешовито.
Својим добрим наступима на овом такмичењу изборила је улазак у кадетску репрезентацију Србије за Централноевропско првенство, које је ће се од 30. новембра до 2. децембра одржати у Србији. То је изузетан резултат пошто ће са својих 13 година бити најмлађи члан наше државне селекције.
Варга Река је такође имала запажен наступ пошто је у Зрењанину пливала своје најбоље резултате до сада у дисциплинама 200 и 400 метара слободно, па је сигурно да же јој ово такмичење бити одлично искуство пошто има тек 11 година.
Наши суграђани Јелена Јечански и Чаба Силађи Чаба који сада наступају за новосадску Војводину су у апсолутном пласману очекивано тријумфовали у својим дисциплинама. Јелена Јечански је победила на 100 метара леђно док је Чаба Силађи био најбољи на 100 метара прсно.
Следећи наступ бечејски пливачи ће имати 1. децембра у Румунији, тј. у Темишвару на Међународном митингу, где ће клуб повести 20 пливача.

Синиша Ерак