ВестиДруштво

Општина Бечеј: Суфинансирање пројеката из области спорта

Општина Бечеј је на сајту у току претходне недеље објавила и на који начин је расподелила 19 милиона динара из буџета општине који су намењени за суфинансирање пројеката из области спорта.

И ове године клубови и спортске организације које се баве фудбалом су добили највећа средства па је тако ОФК Бечеј добио 3.8 милиона динара из буџета за пројекат „Панорама-Тиса 2024“, Фудбалски савез општина Бечеј-Србобран је добио 2.3 милиона динара а ФК „Војводина“ из Бачког Градишта милион динара.

Савез спортова општине Бечеј је добио 3.1 милиона динара за пројекат „Активно учешће и сарадња клубова за подизање масовности у спорту“. ПВК „Бечеј“ је на конкурсу добио милион динара.

Остали већи износи били су за следеће пројекте и клубова: Кајак-кану клуб 800.000 динара, Клуб малог фудбала 670.000 динара. Неколико клубова за своје пројекте добили су по 400.000 динара (Одбојкашки клуб Бечеј, ФК „Јединство“ из Бачког Петровог Села, ФК „Младост“ из Радичевића).

Са 300.000 подржани су пројекти Кик-бокс клуба Бечеј, Џудо клуба Бечеј, Одбојкашки клуб „Либеро“ из Бачког Петровог Села. Остали клубови и пројекти добили су мање износе у распону од 60 до 240.000 динара.

Комплетан списак подржаних пројеката може се наћи на сајту општине Бечеј.

Укупно је било пет пројеката који нису подржани и то су: пројекат Спортског удружења спортова снаге – за обарање руке који не постоји дуже од годину дана што је био један од критеријума конкурса, ово удружење је послало чак три пројекта. Предлог пројекта Одбојкашког савеза „Средња Бачка“ јер програм који су поднели не одвија се на територији општине Бечеј. Такође није одобрен ни пројекат Женског одбојкашког клуба Бечеј јер је носилац програма кажњен правосудном одлуком за прекршај и привредни преступ у вези са финансијским пословањем, ко-ришћењем имовине и др. у последње две године због чега је овом клубу, према одлуци Одбојкашког савеза Војводине, прошле године изречена казна од 8 месеци забране наступа на свим такмичењима које организује овај савез.