Друштво

Пензионери посетили Манастир Троношу

За педесетак чланова Општинске организације пензионера, организован је једнодневни излет и узвратна посета пензионерима из Лознице са којима је у јуну месецу успостављен пријатељски однос, тако да ће 21. август свима остати у сећању, јер је излет био веома садржајан.
У раним јутарњим сатима аутобусом „Бечејпревоза“ за чијим воланом је био млади возач Никодиновић, кренуо је код својих нових пријатеља. Дочек је био веома срдачан и пријатељски и одмах се „прешло“ на испуњавање дневног програма. Прво су посетили Етно село „Сунчана долина“ поред реке Дрине, плажу чувеног редитеља Здравка Шотре, храм Сретења господњег у Горњој Ковиљачи. Караван се затим упутио према манастиру Троноши, задужбини Краља Драгутина из 1317. године. Утисци се нису ни слегли, а домаћини су их повели у посету Бањи Ковиљачи, где су прошетали чувеним парком и разгледали центар града. После кратког одмора кренуло се у посету родној кући Вука Караџића, а затим су у просторијама Општинске организације пензионера , разменили пријатељске речи и поклоне, а гости су наравно „чашћени“ ручком и пићем уз музичку пратњу и српским колом. И мада је дан био веома спаран, представници „трећег доба“ показали су завидну кондицију, а растанак је био за памћење.
Председник Општинске организације пензионера Лознице Драган Михаиловић, који је цео дан био са гостима упутио је кратак пензионерски поздрав, пожелевши свима „дуг живот и добро здравље“, а Нада Милованов, председница Бечејске организације се захвалила на гостопримству и позвала домаћине да планирају посету за Бечеј. До краја године, у септембру у посету Бечеју доћи ће пензионерииз Аранђеловца, Бечејци ће у посету Чачанима и Суботици.