Пета седница СО Бечеј: Извештаји јавних предузећа и нови одборници

Пета седница СО Бечеј због ванредне епидемиолошке ситуације одржана је овог пута у великој сали дома „Петефи Шандор“. Одборници су за мање од сат времена усвојили свих 48 тачака дневног реда без расправе и једногласно.

На овој седници су се пред одборницима нашли извештаји јавних предузећа и установа о реализацији за 2019. годину -УСАКО „Ђорђе Предин – Баџа, ЈП „Водоканал“, ЈП „Комуналац“, „Потисје Бечеј“, установа културе Позориште Бечеј, Народна библиотека, Градски музеј, Архив Сента, ПУ „Лабуд Пејовић“ и Центар за социјални рад. За јавна предузећа усвојени су и планови расподеле добити такође за 2019. годину. За поједина предузећа и установе усвојене су прве односно друге измене планова за ову годину.

Усвојена је и Одлука о општинском правобранилаштву као и одлуке о продаји неколико парцела у општинском власништву.
Нека комисијска и друга тела су на овој седници доживела кадровске промене, усвојене су оставке старих и имановања нових чланова у Комисији за споменике, Изборној комисији и Комисији за именовање улица и тргова.

Кадровске смене и промене усвојене су и за Управни одбор Туристичке организације као и у школским одборима у школи „Братство“, Техничкој школи, ОШ“Светозар марковић“ , ОШ „Север Ђуркић“ и ОШ „Петефи Шандор“.

На овој седници СО Бечеј оставке на место одборника поднели су и одборници Милан Оњин и Тамара Живков-Аксин а уместо њих именовани су нови одборници Александра Рајић и Немања Карапанџић.

Као последњу тачку дневног реда одборници су усвојили и ликвидациони извештај за расформирану фирму Линк-ФТО.