Друштво

Петефи спорт: „Округли сто са ћошковима“

У основној школи „Петефи Шандор“ представљен је још једног сегмент којим је ова школа обогатила концепт једносменског рада, овога пута у оквиру секције ПефиСпорт. У жељи да маскимално искористе просторне капацитете које ова школа има као и кадровске капацитете којим овај део Војводине обилује а да се истовремено уклопе у актуелну здравствено-безбедносну ситуацију, одлучили су да покрену пројекат под називом „Округли сто са ћошковима“ Велики хол на улазу у школу који је углавном био до сада празан простор без садржаја за време трајања школских одмoра биће место где ће се ученици окупљати. У хол су смештени столови за стони тенис – спорт који је дозвољено упражњавати у времену пандемије. У саопштењу организационаг тима ове школе каже се да је ово веома важно и због тога што је овај спорт веома популаран и што је овај део Војводине изнедрио читав низ врхунских стонотенисера и стручњака. Из школе кажу да то треба свакако искористити, да је то велики капитал који не треба да пропадне и да сви треба да се потруде да се то знање преноси даље.

Заинтересовани ученици ове школе ће имати прилику да уче и тренирају овај спорт уз помоћ сугестија и надзора врхунских стручњака и спортиста и то попуно бесплатно. Отварању овог стонотениског хола у школи су присуствовали и први ревијални сет одиграли доајени овог спорта из бечејске регије Борислава Перић Ранковић, Дејан Зеремски, Шандор Пољак, Река Безег…

Пројекат је финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину а набављена су два стонотениска стола која могу да се прилагоде и за особе са инвалидитетом. Вредност пројекта је 300.000 динара а уз столове купљено је и 200 лоптица и двадесет рекета.