Спорт

Победница мартовског MAX CHALLENGE-A

Сања Глигић је наставница математике из Бечеја и она је за само месец дана изгубила 10% своје телесне масе и то тако што је учествовала у мартовском MAX CHALLENGE-u који је трајао 9.3 – 6.4.2020. године. Учешће је подразумевало придржавања одређених правила уравнотежене исхране, конзумирање хране у три оброка уз поштовање временских ограничења између оброка. Уз то неопходна је била физичка активност која се огледала у пешачењу минимум 20 км недељно. Посебан задатак је било писање и фокусирање на добре ствари које су се свакодневно дешавале. Сваке недеље су награђени најбољи у протеклој недељи што је целом изазову дало и такмичарску ноту. На трећем месту у укупном пласману била је Видосава Радојевић, на другом Горан Стојановић, а на првом Сања Глигић. Они су добили главне награде, детаљне прегледе и анализе у лидерској Академији здравог живота Профекс у Београду који ће им открити више о њиховом телесном статусу, након чега ће добити смернице како даље да брину о свом телу. Како је победница Сања у томе успела, шта јој је било најлакше, а шта најтеже открива у тексту у наставку.
1. Зашто сте се пријавили на мартовски изазов?
Пријавила сам се из здравствених разлога да бих се уз стручну помоћ ослободила вишка килограма.
2. Шта Вам је било најтеже током протеклих месец дана?
Могло би се рећи да је нај-теже било навићи се на само три оброка.
3. Да ли сте и колико морали да коригујете своју дота-дашњу исхрану? Шта су биле највеће промене/разлике у односу на оно како сте се до тада хранили? Шта сте најчешће јели у протеклих месец дана? Да ли сте били гладни?
Исхрану сам кориговала у потпуности. Разлика је у томе што сам уместо хлеба, теста, разних пецива и слаткиша уврстила разноврсно поврће и по које воће, јер се могло користити у ограниченим количинама. За доручак то је углавном био смути или палента са киселим млеком (што је било дозвољено 3x недељно). Што се тиче ручка месо на разне начине, углавном на динстаном луку увек уз салату или чорба од поврћа тзв. потаж. За вечеру такође смути или омлет (без жуманца) са поврћем. Најтежа су била прва два дана потом сам глад осећала у можда још десетак дана али када се организам навикао све је било лако.
4. Да ли је било тешко прелазити 20 км сваке недеље?
Није било тешко, представљало је уживање.
5. Да ли сте током овог изазова открили нешто ново о себи?
Нисам.
6. Да ли сте задовољни постигнутим резултатима? Које промене сте уочили у свом изгледу, здрављу?
Наравно да јесам јер сам постигла више од очекиваног. Промене су видљиве, а што се тиче здравствене стране, која ми је битнија, одлично се осећам.
7. Да ли Вам је значила подршка групе? Да ли је лакше тако, него да сте сами спроводили неки програм?
Било ми је много лакше уз разноврсне идеје групе, а посебно уз велику подршку и савете професионалаца.
8. Да ли бисте и зашто другима препоручили да се пријаве за наредни max challenge?
Учешће у challenge-u препоручила бих свима који не могу сами своје замисли да спроведу у дело. Много корисних савета и позитиван став свих учесника, а посебно организатора.
9. Да ли бисте још нешто рекли о max challenge-u, што Вас нисмо питали а што би значило да други људи знају?
Једно лепо искуство за памћење. Дивни организатори, великог срца, увек позитивни и насмејани, максимално посвећени свом раду и спремни на лепу сарадњу. У данашње време заборављамо на праве вредности живота, ово је прилика да размислимо о свему. Важно је бринути о свом зрављу. Треба бити упорон и истрајан у својим одлукама. Верујте у себе и успећете. Хвала свима који су били велика подршка.
У току су пријаве за мајски MAX CHALLENGЕ који почиње 19.5.2020. Сви заинтересовани могу да се јаве плесном клубу Маx dance на број телефона 0638722020 и да се додатно информишу и пријаве.