Победнички пехар за Војводину

КУП ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФС СУБОТИЦА

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта ове сезоне живе свој сан. Предвођени веома агилном управом на челу са председником Гораном Кудрићем и младим али већ веома квалитетним шефом стручног штаба Лазаром Дабижљевићем Градиштанци играју сезону која ће сигурно бити записана златним словима у, више од века дугој, клупској историји.
Након што су у витрине клуба заслужено одложили пехар намењен за освајача Купа Фудбалског савеза Србије на територији Међуопштинског савеза Бечеј – Србобран, фудбалери Војводине су у среду 24. априла на свом терену СРЦ „Ђорђе Тапавица – Џоја“ савладали у финалу Купа ФСС на територији Фудбалског савеза Војводине екипу војвођанског лигаша Тису из Адорјана победивши је резултатом 2:0.
Историјску победу, за велику радост свих љубитеља фудбала у Бачког Градишту донели су Ненад Кудрић и Александар Марјанов головима у другом делу игре а Ненад Николић, председник ПФС Суботица уручио је Бојану Билбији, капитену Војводине победнички пехар намењен освајачу купа.
Такмичење у оквиру Купа Фудбалског савеза Војводине Градиштанци су наставили у среду 8. маја, након закључења овог „Бечејских дана“ када су на свом стадиону дочекали српсколигаша Младост из Бачког Јарка, у утакмици четвртине финала.
Осим одличних резултата у Купу, Градиштанци су веома добри и у оквиру Подручне фудбалске лиге Суботица где шест кола пре краја заузимају прво место са 58 бодова, четири више у односу на првог пратиоца Искру из Куцуре, са којој ће се до краја сезоне борити за директан пласман у Војвођанску лигу групу „Север“.
На свом стадиону у Бачком градишту изабраници Лазара Дабижљевића су у недељу 5. маја савладали екипу Паноније ИМ Топола из Паноније са убедљивих 7:0 (2:0), а овог викенда их очекује гостовање у Фекетићу против домаћег Јадрана.

Синиша Ерак