Спорт

Победнички пехар за Војводину

КУП ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФС СУБОТИЦА

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта ове сезоне живе свој сан. Предвођени веома агилном управом на челу са председником Гораном Кудрићем и младим али већ веома квалитетним шефом стручног штаба Лазаром Дабижљевићем Градиштанци играју сезону која ће сигурно бити записана златним словима у, више од века дугој, клупској историји.
Након што су у витрине клуба заслужено одложили пехар намењен за освајача Купа Фудбалског савеза Србије на територији Међуопштинског савеза Бечеј – Србобран, фудбалери Војводине су у среду 24. априла на свом терену СРЦ „Ђорђе Тапавица – Џоја“ савладали у финалу Купа ФСС на територији Фудбалског савеза Војводине екипу војвођанског лигаша Тису из Адорјана победивши је резултатом 2:0.
Историјску победу, за велику радост свих љубитеља фудбала у Бачког Градишту донели су Ненад Кудрић и Александар Марјанов головима у другом делу игре а Ненад Николић, председник ПФС Суботица уручио је Бојану Билбији, капитену Војводине победнички пехар намењен освајачу купа.
Такмичење у оквиру Купа Фудбалског савеза Војводине Градиштанци су наставили у среду 8. маја, након закључења овог „Бечејских дана“ када су на свом стадиону дочекали српсколигаша Младост из Бачког Јарка, у утакмици четвртине финала.
Осим одличних резултата у Купу, Градиштанци су веома добри и у оквиру Подручне фудбалске лиге Суботица где шест кола пре краја заузимају прво место са 58 бодова, четири више у односу на првог пратиоца Искру из Куцуре, са којој ће се до краја сезоне борити за директан пласман у Војвођанску лигу групу „Север“.
На свом стадиону у Бачком градишту изабраници Лазара Дабижљевића су у недељу 5. маја савладали екипу Паноније ИМ Топола из Паноније са убедљивих 7:0 (2:0), а овог викенда их очекује гостовање у Фекетићу против домаћег Јадрана.

Синиша Ерак