Proteklog vikenda mališani uzrasta od 3,5 do 11 godina zabavili su se kroz „Pipetin naučno zabavni kamp“

 Pipetin naučni zabavni kamp realizovan je proteklog vikenda, 16. i 17. septembra.

Prvog dana u subotu, radionice su bile organizovane u Kancelariji za mlade opštine Bečej, gde je oko 50 mališana obrađivalo agregatna stanja kao i pojmove meteorogije.

Prelazak iz čvrstog u gasovito stanje tj.sublimacija je izazvala najveće oduševljenje jer su se susreli i uradili oglede i sa suvim ledom“, kažu edukaori Pipete za list Bečejskih dana.

Pored toga kako kažu, deca su se na kraju subotnjih predavanja pravili šarenu dugu dečijih šaka čija je simbolika bila da poveže decu i nasmeje ih.

U nedelju se edukativni program odvijao u Goranskom parku, a tamo su se deca srela sa pojmom trenja na gumenom toboganu, pojmom topljnja i centrifugalne sile na primeru šećerne vune, a na kraju su se svi družili na takozvanoj pena žurci.

"Pena party" u Goranskom parkuSlike: Edukatori iz Dečijih radionica „Pipeta“
„Pena party“ u Goranskom parku
Slika: Edukatori iz Dečijih radionica „Pipeta“

Od ove subote počinju „Pipetine“ radionice, s početkom od 9 časova a za stariju grupu 7 do 11 godina, a od 11 časova za mlađe učesnike od 3,5 do 6,5 godina u Kancelariji za mlade.

Održaće se četiri radionice mesečno, a za prijave i više informacija o radionicama možete se obratiti organizatorima na broj:

0641150069 Suzana

063545220 Dejan

Edukatori su iskoristili priliku da se zahvale Kancelariji za mlade i njihovim volonterima na pomoći na jučerašnjim aktivnostima, kao i za ustupanje prostora kako bi se radionice održavale.

Radionice su bazirane na naučnim pojmovima, gde deca samostalno kroz eksperimente dolaze do zaključka, vežbaju i usavršavaju razne veštine, uče, otkrivaju i stvaraju. Svaka radionica prati i STEM koncept i svako dete na kraju ima proizvod koji je kreiralo, a koji prati uzrast i temu same radionice“, dodaju organizatori.

Za oktobar očekuje se bečejski Festival nauke.

Slike: Edukatori iz Dečijih radionica „Pipeta“