Óbecse

Pszichológiai műhelymunkák a könyvtárban 

Az óbecsei Népkönyvtár CHILLajka@5 címmel a fiatalok számára új programsorozatot indított, amelyet minden szerdán 17 órai kezdettel tartanak. Az ingyenes rendezvénysorozat első részeként május 17-én pszichológiai workshopon vehettek részt az érdeklődők, amelyet Detki Kókai Anikó pszichológus és pszichoterapeuta vezetett. A szakember már több mint egy évtizede foglalkozik a fiatalok mentális egészségének fejlesztésével.

– A jelenlevő fiatalok nyitottak voltak a műhelymunkára, megértéssel és empátiával hallgatták egymást. Ez az irányított beszélgetés segít elmélyülni a dolgokban, teret ad annak, hogy biztonságos körülmények között ki tudják fejezni érzelmeiket és tapasztalataikat. Amennyiben aktív hallgatókra talál a mondanivaló, toleranciával és empátiával fordulunk a másik felé, és az gyógyító hatású tud lenni – mondta a pszichológus és pszichoterapeuta, aki szerint az elmúlt tragikus események kollektív traumaként is felfoghatók.

A szerb és magyar nyelven szervezett programsorozat alkalmával a fiatalok több témáról is beszélgethetnek.

– Érdekes témákkal készülünk, mint például az irodalom, a zene vagy a film. Lesznek műhelyfoglalkozások, vitadélutánok is, minden hónap utolsó két szerdáján pedig vetélkedőt tartunk a fiatalok számára szerb és magyar nyelven – tudtuk meg Lovas Đijantától, az óbecsei Népkönyvtár igazgatónőjétől.

A rendezvényeken ingyenes a részvétel.