Друштво

Радичевић: Прва овогодишња радна акција

У Радичевићу је у организацији Удружења мештана „Радичевић“ успешно овог викенда одржана прва овогодишња радна акција као наставак прошлогодишњих акција које су за само неколико месеци промениле изглед села и допринеле да се социјални и друштвени живот села активира и значајно побољша. 

У овој првој акцији учествовало је око двадесетак одраслих и око десетак деце који су покосили зелене површине на подручју ужег и ширег центра села, један део зелених површна у осталим улицама као и цео потез зеленила крај главног друма.

Као и у претходним акцијама сви мештани који су тог дана могли и желели су се прикључили, мушка популација се прихватила физичких радова на уређењу зелених површина док су жене припремиле, као што је то и до сада био обичај, храну и послужење за „акцијаше“. Наравно и малишани су помогли колико су могли, вредно су сакупљали смеће и уз игру научили да понешто и ураде. Оно на чега су организатори посебно поносни је да је омладине било више него обично на овој акцији. 

Наравно као и раније било је оних који нису били у могућности да буду присутни али су свој допринос дали донацијама. 

Организатори из Удружења кажу да су веома захвални мештанима што се тако ревносно  сваки пут одазивају на позиве за акцију. Они су такође овом приликом послали и поруку свом „саборцу и ветерану“ Небојши Милину Мацку и пожелели му да им се што пре поново прикључи.

Удружење мештана „Радичевић“ наставља даље, током целе ове године, са акцијама на уређењу села и најављују да је следећа „мета“ уређење парка иза цркве и у улици Бранка Радичевића као и канала крај главног друма и сеоско гробље. Они су такође поново позвали и све остале мештане у селу да им се прикључе и обећавају доста посла али и добро дружење након тога.