ДруштвоРазонода

Смотра олдтајмера на „Фантасту“

Време је послужило организаторе Олдтајмер клуба Бечеј-Нови Бечеј па је на „Фантасту“  у недељу 26. маја успешно одржана манифестација Смотра олдтајмера. Први део програма одвијао се у Новом Бечеју одакле је после изложбе и такмичења за децу колона старих аутомобила кренула ка Бечеју. На „Фантасту“ је био организован дочек колоне и „пикник“. Велики број посетилаца имао је приликu да погледа изложбу аутомобила и мотоцикала  а у забавном делу програма учестовали су Бубамара Бенд, Fingerbang, Last Train Blues Band.

Разговарали смо са председником клуба Атилом Силађи који нам је рекао да је ова смотра прошла боље него што су очекивали јер се одазвао велики број учесника. На изложби је било преко 250 возила и са око 600 учесника. Апсолутни победник међу аутомобилима био је Willis из 1927. године а међу моторима Tomos GP (занимљиво је да је овај мотор још 1977. године вожен на тркама у Бечеју). У базену на „Фантасту“ одржана је паралелно и изложба аутића (играчака). Према речима Атиле Силађија када је музички део програма у питању „политика“ клуба је да се ангажују локални бендови и извођачи па је тако било и на овој смотри.

Питали смо Атилу и какви су планови клуба у наредном периоду и он нам је рекао:

„На овој смотри ове године имали смо изложене тркачке моторе нашег клуба. Имамо и лиценцу за Мото-класик такмичења па редовно учествујемо на свим већим такмичењима у земљи и иностранству. Годишње наши такмичари имају од 17 до 22 трке. Имамо 4 веома успешна такмичара који редовно освајају медаље. На прошлогодишњем такмичењу у Србији били смо четврти али ове године очекујемо сигурно прво или друго место. Појачали смо екипу са бившим чланом суботичког клуба Кењереш Карољем, он сада вози за наш тим а био је претходне две године првак Alpe Adria Ring-a са јединственим Томос мотором који је реплика из 1982.“