Спорт

Два пехара за домаћине

ОДБОЈКА – „МИНИ ТРОФЕЈ ГРАДИШТА 2019“

Одбојкашки клуб Либеро из Бачког Градишта је у суботу 18. маја трећу годину за редом био организатор веома занимљивог и јединственог турнира у мини одбојци, који је под називом „Мини трофеј Градишта 2019“ окупио преко 600 младих одбојкашица и одбојкаша из Србије и Републике Српске. На травнатом терену СРЦ „Ђорђе Тапавица – Џоја“ у Бачком Градишту, који им је за ову прилику уступљен од Фудбалског клуба Војводина, такмичиле су се екипе из 20 клубова, у женској конкуренцији је у шест узрасних категорија учествовало 95 екипа, док се код дечака у две узрасне конкуренције такмичило 10 екипа.
Чињеница да се мечеви играју на трави даје овом спортском догађају епитет јединственог у нашој земљи и окружењу, а према речима организатора основна идеја овог окупљања била промоција „фер плеја“ и склапање нових познанстава, у чему су у потпуности успели.
Иако резултат није био у првом плану треба посебно подвући да су домаће одбојкашице освојиле два победничка пехара пошто су биле најбоље у генерацијама девојчица рођених 2005. и 2009. година, док је у мушкој конкуренцији „част бечејске општине одбранила“ екипа Одбојкашког клуба Бечеј која је тријумфовала у генерацији дечака рођених 2005. године.
На крају треба истаћи да су пре почетка такмичарских мечева сви учесници продефиловали травнатим тереном стадиона у Бачког Градишту у намери да целом Свету пошаљу поруку миру уз жељу да престану сви ратови широм наше планете.

Синиша Ерак