Свечано отворен терен за мали фудбал

Новоизграђени терен са вештачком подлогом који се налази у склопу комплекса ОФK Бечеј 1918 свечано је отворен данас. Свечаном отварању су присуствовали Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, Јанош Жембери, председник ФK ТСЦ из Бачке Тополе, Драган Тошић, председник општине Бечеј, Игор Kиш, председник СО Бечеј и представници ОФK Бечеј 1918.
Овом инвестицијом од 400.000 евра обезбеђени су предуслови за тренирање фудбала свих генерација бечејског клуба, као и могућност да ТСЦ у ближој околини има расадник младих талената. Поред квалитетног терена и припадајуће инфраструктуре, у плану је и постављање монтажних трибина, у делу између новог и главног терена. Терен је ограђен заштитном оградом, а захваљујући рефлекторима, млади фудбалери ће имати прилику да тренирају и у вечерњим терминима. Оваква подлога је такође погодна за тренинге зими.

Председник Скупштине АПВ, Иштван Пастор који је присуствовао овом отварању је рекао том приликом:
„Имам сад већ доста богату праксу што се тиче ових церемонија што мислим да је јако добар знак јер то значи да смо дошли као друшто у ситуацију да квалитет сопствене егзистенције доживљавамо другачије него што смо то могли пре неколико деценија. Радујемо да на овом напору можемо да градимо савезништво. Кад кажем савезништво, не мислим пре свега искључиво на политичко савезништво, него мислим на савезништво између локалне самоуправе и државе и приватног сектора као и удружења, спортских колектива. Мислим да је то јако лепа ствар и зато ме посебно радује да је постигнут овакав договор у чијој основи је била несебичност захваљујући чему је овде било уложено близу 400.000 евра. На тај начин овај читав комплекс и уопште бављење спортом у Бечеју добија једну нову димензију, нарочито ако се узме у обзир да ово није крај развоја него је ово само први значајан корак у том развојном размишљању јер иза овог терена би требало да буде још један сличан овоме, као и балон који би омогућио да може да се тренира и преко зиме. Мислим да то генерално предстојеће године представља један значајан циљ, један значајан напор. Мислим да је веома важно да водимо рачуна о сопственој деци. Да ли ће од њих бити неко фудбалер то не знам али да на овај начин, бавећи се спортом, носећи исти дрес и борећи се за исте боје, ти момци или те девојчице ће сигурно постати бољи људи и мислим да је то једино битно. Биће и здравији и амбициознији. Желим да овај терен користите на опште задовољство и желим да доживим и да будем овде са вама када следеће године будемо отварали и остале терене.“

Јанош Жембери, председник ФK ТСЦ из Бачке Тополе је новинарима на новом терену говорио о разлозима за овако велико улагање у бечејски спорт. „Ово је једно од већих наших улагања после Бачке Тополе, можда једно од највећих, онај у Тополи терен је за северно-бачки округ а овај у Бечеју је намењен за јужно бачки округ. Имамо јако добру сарадњу и јако добре односе овде са локалном самоуправом, са фудбалским клубом и наша фирма је овде присутна већ годинама и то је био један од разлога за ово улагање. Волим ваш град и драго ми је да смо ту направили овај терен. Мислим де ће то деца овде знати јако добро да искористе и да ће се овде на овом терену стварати нови млади фудбалери како за Бачку Тополу тако и за Бечеј и за друге околне тимове, па и за неке веће клубове.“

Председник општине Драган Тошић је захвалио Јаношу Жемберију на сарадњи са ТСЦ-ом и на улагању у овај терен у Бечеју. Он је рекао да је овим отварањем и завршен један део посла који је започет.
„Завршетак овог посла је један велики подстрек за све оно што ми желимо да радимо овде на овом простору. Овај простор где стојимо сада је општинско власништво и на њему желимо да урадимо још један овакав терен исте величине. Да урадимо два рукометне терена, два кошаркашка терена и једну балон салу то је оно што би употпунило неку понуду Бечеја не само за нашу децу него и за спортски туризам којим жели да се бави и општина Бечеј. Када размишљамо о инвестицијама у спортску инфраструктуру имамо разлога да причамо и имамо средства која ће нам се у буџет прилити у наредне две, три године, имамо и неке парцеле које су на продају и мислимо да тај новац од општинских парцела усмеримо на ову инвестицију овде. Најпре морамо завршити и урадити пројектно техничку документацију, она ће бити завршена негде до половине новембра месеца. Тада ћемо ући и у планирање буџета за наредну годину и наредне године ћемо сигурно кренути са радовима овде на овом простору, то је тај почетак о којем смо причали. Као што видите овај терен овде је завршен, урадили смо и рефлекторе који могу да служе за тренинге у вечерњим сатима али смо морали и да поставимо видео надзор, камере, јер имамо бар једном месечно неки проблем са вандализом овде на терену. За оне који то раде моја порука је да своју агресију пробају да испоље негде у теретани .“ рекао је Тошић.