Политика

СВМ: „Раскид коалиције СНС и ПОКС је унутрашња ствар те две странке“

Након раскида коалиције СНС и ПОКС у локалној власти, председник месног одбора СВМ Игор Киш је, на упит новинара након седнице СО Бечеј, прокоментарисао и промене у локалној власти.

„Раскид коалиција СНС и ПОКС је унутрашња ствар те две странке. Ми као Савез војвођанских Мађара се у то не мешамо, то је одлука пре свега СНС-а а после и ПОКС-а.“ – рекао је Игор Киш и потврдио је да су ове две оставке једине за сада које су потврђене и да представници ПОКС-а и даље обављају своје дужности у осталим скупштинским и надлежним телима јер ПОКС као одборничка група и одборници као власници мандата не могу бити склоњени са тих места јер су та места освојили на изборима, могу бити смењени само као председници тих тела али као чланови свакако остају.

Он је навео пример да је мр. Ненад Томашевић и даље председник Комисије за кадровска питања и ништа се није за сада дешавало а да јавност о томе није обавештена. „Ми смо увек били отворени према јавности, наш стратешки коалициони партнер је Српска напредна странка и на вишим нивоима власти а и на локалу. Ми смо са њима прихватили и друге њихове коалициона партнере али то је и онда била само њихова одлука. Ми смо заједно са њима чинили скупштинску већину али нисмо били директно у коалиционим односима са ПОКС-ом. Мислим да се ту ми не питамо а и не треба да се питамо. У сваком случају ми подржавамо одлуку Српске напредне странке и у овом случају јер нама је на свим нивоима власти стратешки и најважнији коалициони партнер Српска напредна странка.“ – додао је Игор Киш, председник месног одбора СВМ и председник СО Бечеј.