Спорт

Такмичари Прве лиге Србије одмерили снаге и у Бечеју

Стонотениски клуб Бечеј пре два викенда био је домаћин Прве лиге Србије за жене и мушкарце. У великој хали спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“ одиграна су четири кола у мушкој и три у женској категорији.
“Ово је други турнир Прве стонотениске лиге Србије, овакав начин такмичења се примењује од прошле године по први пут, што значи да је ово друга сезона. Концепт је прилично једноставан, први део такмичења се одиграва турнирски. У току једног викенда одигра се 11 кола свако са сваким, односно суботом и недељом по четири меча, а у току три недеље прави се резултат. Након тога, првих 6 екипа играју плеј-оф за улазак у виши ранг такмичења, а последњих шест тимова играју плеј аут у борби за опстанак. Други део такмичења се игра свако са сваким двокружно, као и свака друга лига”, објашњава Горан Драгин, председник Стонотениског клуба Бечеј.
Дванаест мушких екипа играло је мечеве од 5. до 8. кола, а након овог такмичења екипа Детелинара 2015 МГ заузела је прво место на табели са 15 бодова, на другом месту је ТСЦ са 14 бодова, а на трећем екипа Кањиже са 13 освојених бодова.
Када је реч о женској конкуренцији, у Бечеју су одиграни мечеви од 9. до 11. кола. На првом месту тренутно се налази екипа Обилић Алева са 16 бодова, потом Хајдук Вељко са 15 и Вршац са 14 бодова.
Иначе, Бечејци су на овом такмичењу били заступљени као технички организатори јер за сада не поседују ниво квалитета игре потребан за Прву лигу Србије, казао је председник клуба, Горан Драгин.

Вукашин Љубојев