Тражи се виза за велико финале

битељи малог фудбала у прилици су да од 19. јуна уживају у турниру „Футсал куп Бечеј 2017″ који је организује Клуб малог фудбала Бечеј 2003 под покровитељством локалне самоуправе и Апатинске пиваре. Широм наше земље у још 15 градова ће се играти турнири у оквиру акције Апатинске пиваре а победници ових турнира ће играти финално такмичење, где ће коначни победник бити награђена посетом римском фудбалском дербију Рома – Лацио.

Визу за пласман на финални турнир из Бечеја ће тражити 18 сениорских екипа које су подељене у три групе где ће се играти по принципу „свако са сваким“. Након одиграних утакмица по групама у четвртфинале ће се директно пласирати победници група и најбоља другопласирана екипа. За остала четири места ће се играти бараж у којем ће учествовати две преостале другопласиране, као и трећепласиране и четвртопласиране екипе из све три групе. Екипе које се буду пласиране на пето и шесто место у групама завршавају такмичење на турниру.

Организатор турнира је пре жреба изабрао екипе Тата Брада, Чајкини асови и МГМ Пламен за носиоце група. У првој групи играју Тата Брада, Бачко Петрово Село, Кафе Давидов Блажин, Хафа Спорт Бечеј, КМФ Србобран и Радичевић. Другу групу чине Чајкини асови, Аутосервис Кудрић из Бачког Градишта, Бата Транс, Времеплов, Но наме и Синиша Гаврилов Србобран, а у трећој групи су МГМ Пламен, Агромаус из Надаља, Бечејпревоз, ВМР Алатница из Србобрана, Конама и Розенберг из Бачког Јарка.

Жреб за овај бараж ће бити полудириговани па ће у првом „шеширу“ бити две другопласиране и две најбоље трећепласиране екипе, а у другом „шеширу“ преостала трећепласирана и три четвртопласиране екипе из такмичења по групама.

Осим сениорског, турнир се игра и у ветеранској конкуренцији где се пријавило пет екипа које су смештене у једну групу. Након одигравања по принципу „свако са сваким“ такмичење ће бити настављено кроз елиминациони део.

За победнички пехар у конкуренцији ветерана бориће се Апотека Хигија, Кафе Либерти, Конама, МБ осигурање из Новог Бечеја и Фонтана.

Турнир се игра на терену ДТВ Партизан у Бечеју сваког дана са почетком од 19 сати у данима када играју ветерани, односно пола сата касније када играју само сениори. Игра се са пет играча у пољу и једним голманом, утакмице у групи трају два пута по 15 минута а у елиминацијама два пута 20 минута.

 

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *