Спорт

Трио појачао Градиштанце

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта у жестоком ритму одрађују зимске припреме за наставак такмичења у оквиру Војвођанске лиге Север, где ће имати задатак да оправда епитет најбољег клуба из јесењег дела полусезоне када је заслужено освојено прво место. У досадашњег делу припремног периода одигране су три утакмице у којима су Градиштанци, предвођени младим тренером Лазаром Дабижљевићем, победили АФК из Аде са 3:2 и млађе омладинце суперлигаша Вождовца са 4:0, док су поражени од суперлигаша Златибора из Чајетине са 6:1, где је једини погодак за Градиштанце постигао Братислав Јелић. Исти играч дао је и први гол у мечеу против АФК из Аде а на том мечу су се у стрелце уписивали и Ћулум и Михајловић.
Последња у низу провера Градиштанаца одиграна је пос-ледњег јануарског дана у Бечеју на терену са вештачком травом када су је савладана екипа млађих омладинаца Вождовца из Београда. Два гола на том мечу дао је Филип Пожарев, док су се по једном у стрелце уписали Пеленгић и Симић.
Када су питању доласци током ове зимске паузе, треба истаћи да ће конкуренцију у екипи јесењег првака појачати голман Боривој Бабин из Србобрана, Данило Пејовић из Тисе из Адорјана и Небојша Пецарски из Јединства из Новог Бечеја.
Наредни припремни меч Војводина игра данас од пола два на терену са вештачком травом у Бечеју када ће им ривал бити Раднички 1912 из Сомбора.

С.Е.