Спорт

Милану Каћанском титула првака

КУГЛАЊЕ – ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ЗОНЕ СРЕДЊА БАЧКА У КУГЛАЊУ

Претпоследњи викенд јануара био је предвиђен за квалификационе турнире за попуњавање места за првенства Војводине и Србије, па су представници Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта, њих седморица, у Старој Моравици учествовали на појединачном Првенству зоне средња Бачка.
Најуспешнији такмичар овог квалификационог турнира био је Милан Каћански који је освојио прво место са 598 срушених чуњева а „визу“ за покрајински шампионат оверио је и Никола Вукадинов који је оборио 546 чуњева чиме је заузео шесто место.
Марко Ердељан је оборио исти број чуњева као Вукадинов али је остао без пласмана на покрајинско такмичење. Иван Војновић је оборио четири чуња мање од Ердељана, Габор Курцинак је забележио резултат од 539, Хунор Радатович 530, док је Стефан Војновић оборио 519 чуњева.
Седам дана касније је такође у Старој Моравици одржано Првенство Војводине у тандемима, градиштанску Војводину су предсатвљала три пара. Нажалост ниједан од њих није успео да у конкуренцији 38 тандема заузме неко од првих осам места и пласман на Првенство Србије. Габор Курцинак и Никола Вукадинов је заузео 22. место са 527 чуњева, Хунор Радатович и Стеван Војновић су са оборених 513 били 28., док су Марко Ердељан и Иван Војновић оборили укупно 501 чуњ и заузели 32. место.

С.Е.