Спорт

Велике амбиције Бечејаца на свим пољима

Пре нешто мање од годину дана ОФК Бечеј 1918 је добио ново руководство чије је кормило преузео Драган Кнежев, познати пословни човек из Бечеја, власник фирме Кнот Аутофлекс Југ, чији су успеси у привредним сферама добро познати и на домаћем и на иностраном тржишту. Сви љубитељи фудбала у Бечеју су са нескривеним одобравањем дочекали ову вест која је значила да наш клуб има велике амбиције у наредном периоду. Већ тада је истицано да је примарни циљ екипе да избори пласман у Српску лигу група Војводина али ситуација на табели није била најсјајнија пошто су Бечејци заостајали пет корака за местом које је гарантовало тај успех. На жалост свих наших суграђана прво место није било освојено и у ову сезону Војвођанске лиге група Север се ушло много озбиљније што је и резултовало да сада на полусезони ОФК Бечеј 1918 има пет бодова више у односу на прве пратиоце и са правом се наша екипа апострофира као највећи фаворит за пласман у виши ранг.

Упитан да прокоментарише прву годину свом мандата на месту председника клуба Драган Кнежев је истакао да се резултати рада ове управе могу видети али да он лично још увек није задовољан пошто није остварен пласман у виши ранг.

Драган Кнежев

– Мислим да смо сада на добром путу да то урадимо. Успели смо да консолидујемо редове после пораза у првом колу након којег је Дејан Станојев преузео функцију шефа стручног штаба поред функције спортског директора. После тога је све кренуло на боље и завршили смо на првом месту са пет бодова више у односу на другопласираног. Сада смо у периоду када правимо планове за другу половину сезоне где нам је циљ да останемо на првом месту и пређемо у виши ранг, тј у Српску лигу. Желимо да се појачамо у овом прелазном року како би то и остварили, јасан је први човек бечејског клуба

Настављајући даље причу Кнежев подвлачи да је за резултатски успех потребан веома важан предуслов а то је а то је стабилна ситуација у клубу и што се тиче играчког кадра и што се тиче финансија.

– Ми све то сада имамо у клубу. Своје обавезе измирујемо на време, одржавамо Градски стадион у складу са могућностима, а осим амбиције да се пласирамо у виши ранг озбиљно радимо на томе да поправимо услове на стадиону. Укључени смо у пројекат са ИПА фондом где заједно са једним клубом из Мађарске конкуришемо за средства из приступних фондова Европске уније како би успели да реновирамо свлачионице. Такође радимо на пројекту покривања трибине за чега планирамо да обезбедимо средства из Покрајине како би омогућили боље услове за гледаоце, истакао је Кнежев.

Једна о главних карактеристика бечејске екипе у овој полусезони, осим лепе, ефикасне и лепршаве игре била је чињеница да у првој постави има велики број играча који су поникли у нашем клубу, што и председник ОФК Бечеј 1918 са задовољством истиче.

–Увек ћемо се трудити да што више наших играча буде у првом тиму и садашњи однос од нас задовољава. Да би то одржали потребна нам је што боља омладинска школа. Ми имамо селекције по свим годиштима и добре тренере који раде са нашом децом. Организујемо им такмичења, такође и одласке на турнире у земљи и иностранству а све како би их анимирали да долазе редовно и да што више раде како би једног дана заузели и места у првој екипи. Сви ми из управе смо спремни и да нашој деци која прерасту наш клуб помогнемо да се пронађу у вишим лига, како би кренула правим путем уз нашу подршку, казао је Кнежев

Велики ветар у леђа управи ОФК Бечеј 1918 је и разумевање и подршка локалне самоуправе за све ово позитивно што се дешава у нашем клубу. То је у разговору истакао и први човек бечејског клуба истичући да ће та сарадња много значити овој управи у наредном периоду.

– Тренутно је и локална самоуправа врло заинтересована да се клуб подржи и подигне на виши ниво. Ја сам се испред управе клуба прихватио посла председника клуба и све дубље залазимо у овај посао па слободно могу рећи да сам заинтересован за то да, у складу са својим пословним обавезама останем и  помогнем да обезбедим да са финансијске стране све буде и даље стабилно. Када је та ситуација стабилна то повлачи све остало, па на крају и резултат којем се свим надамо, завршио је Драган Кнежев.

Станојев остаје на клупи, на радару „јака“ појачања

Поред самих играча велике заслуге за јесењи успех има и Дејан Станојев спортски директор клуба, који је од другог кола преузео нашу и постављен за шефа стручног штаба. Тада је Станојев истицао да је он само прелазно решење али остварени резултати и игра коју су бечејски фудбалери приказивали итекако остављају простор за размишљање да он остане на функцији првог човека струке. Из тог разлога је једно од највећих питања ове зимске паузе било да ли ће он остати на месту шефа стручног штаба па је логично да смо на то питање прво и тражили одговор.

Дејан Станојев

–Одговор је „да, остајем“. Причао сам са управом и њихов је став да су јесенас били добри резултати, а опет ни мени то није стран посао, пошто се дуго бавим њиме а и школовао сам се за то. У тим разговорима дошли до закључка да је најбоље решење да водим екипу и у другом делу сезону. До тога смо дошли из више разлога, овај тим смо заједно правили претходни тренер Далибор Новчић, где смо заједно доводили играче, који су нам били потребни па их веома добро познајем, као и остале момке из Бечеја које сам такође раније тренирао или их пратио. Дакле све ове играче веома добро познајем и надам се да ћемо уз пар појачања направити допуну те селекције и поново имати веома добар тим. Хтео бих да истакнем и Милоша Андрића, тренера голмана и мог помоћника Стархињу Гаврића који много раде и пуно ми помажу. Створили смо добар играчки и стручни тим, а тим који добија не треба мењати, отклонио је све недоумице Станојев.

Како је сада извесно да у стручном штабу неће бити промена, са друге стране до промена ће доћи у играчком кадру. Прелазни рок званично почиње 23. јануара 2017. године, али су и Кнежев и Станојев потврдили да се увелико ради на довођењу „јаких“ и квалитетних појачања који ће повећати квалитет екипе.

–Основни циљ у овом прелазном року ће нам бити са сачувамо екипу и мислим да би нам највеће појачање било уколико би успели да сачувамо оне играче које би ми желели да остану ту и на пролеће. Биће играча којима ће бити дозвољено да промене средину али 90 посто екипе ћемо гледати да задржимо. Треба рећи отворено да постоје наши играчи који су веома занимљиви другим клубовима. Ми не бежимо од тога, свесни смо тога да су добро играли, па је нормално да то интересовање постоји. Нама је то показатељ да добро радимо, јер би било ружно да нам главни играчи иду у ниже лиге или у ранг у којем ми играмо и зато са задовољством могу да кажем да су нам играчи занимљиви за клубове из виших лига. У овом тренутку не би било коректно да вам говорим који су наши играчи интересантни другима, а такође ни који су играчи инересантни нама. Наш став је да ћемо покушамо да задржимо што више играча из екипе а од евентуалних одлазака ћемо планирати и доласке. Могу да кажем да смо обавили разговоре са неколико играча али не волим да причам унапред па ћемо на ову тему више информација изнети у јавност када званично почне прелазни рок и када их региструјемо. Сви они који прате наш клуб треба да знају да јако желимо да ућемо у виши ранг и сигурно нећемо дозволити да будемо слабији него у првом делу и да ћемо уколико неко и оде довести адекватне замене, казао је тренер Бечејаца.

Почетак припрема за други део сезоне заказан за 20. јануар а играчи су добили и индивидуалне програме које ће морати одраде пред званичан почетак рада. Такође су договорени и термини у УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ где ће екипа после празника почети да се окупљао како би кроз један забаван, активан одмор полако хватала залет за изазове које је очекују.

Надовезујући се на причу председника клуба о важности добре организације клуба Станојев је апострофирао да га радује то што сваки члан клуба ради свој посао и што је све подређено успеху на крају сезоне. У склопу тога он је истакао да се много ради како би прелазни рок био одрађен како треба, пошто је сигурно да ни Будућност из Гложана ни Слога из Чонопље неће одустати од борбе за сам врх. Свестан је да његова екипа има пет бодова предности а такође и да им распоред неће ићи на руку овог пролећа. Већ прво коло их очекује гостује гостовање у Гложану, што ће им можда и бити највећи изазов у борби за прво место.

– Та прва утакмица је јако битна, као што је и иначе сваки старт битан јер победом можемо добити ветар у леђа и лакше доћи до циља. Ми ипак играчима не правимо атмосферу и не желимо да вршимо притисак на њих да је у случају пораза то крај. Ми ћемо се наравно спремити за тај меч. Из тог разлога и планирамо да у припремном периоду одиграмо неколико утакмици које ће личити на то гостовање у Гложану. Такође проблем су нам и утакмице кући где нам се сви противници затворе и где морамо много енергије да потрошимо да их начнемо на време како би остварили победе. Имаћемо доста утакмица на страни али свесни смо свега тога и сигурно је да ћемо се добро спремити за све то што нас чека. Жеља нам је да добро стартујемо и да пробамо већ у првих четири или пет кола завршимо највећи део посла, јасан је Станојев

Шеф стручног штаба ОФК Бечеј 1918 је истакао да му је жеља да се екипа појача по једним добрим играче у одбрани, средини и нападу, дакле у свим линијама, наравно уколико не буде неких одлазака.

–Током зимских припрема ћемо у сарадњи са тренером кадетске екипе Будимиром Башићем екипи прикључити два најбоља кадета како би их полако уводили у рад прве екипе. Докле год будем тренер то ће бити правило. На сваким припремама ћемо прикључивати играче из наше школе на које ћемо рачунати можда не одмах али већ у неком наредном периоду свакако. То и јесте циљ. Желимо да користимо што више наших играча. Тиме се хвалимо и тежимо томе да увек бар пола екипе чине Бечејци. Сада је у прва 22 играча 70 посто њих из Бечеја и ближе околине и сматрам да је то једина права политика клуба. Као што је и председник рекао ми радимо ствари темељно на здравим основама, како би постигли квалитетан резултат и како би после нас клуб био остављен у најбољем могућем стању. Имамо подршку локалне самоуправе, имамо председника клуба са којим је милина сарађивати и који нас разуме у потпуности. Све то је основни предуслов да остваримо зацртани циљ а то је пласман у Српску лигу, завршио је Станојев.

С.Е.

 

 

 

 

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *