Сервис

Велико невреме у Бечеју и околини у петак увече

Невреме које је у петак погодило општину Бечеј је проузроковало већи број хаварија на електро-дистрибутивном систему али и на водоводу.

Већи број сломљених грана проузроковала је на неким деоницама чак и краткотрајно заустављање саобраћаја, то је углавном решено и на терену су биле скоро све екипе и ЈП „Комуналац“ али и „Потисја-Бечеј“, ЕПС-а, „Електро-Лива“ и „Електро – Пејчић“ током целог викенда.

Поједини делови града али и у неким насељеним местима нису имали струје и друже од 24 часа јер је било и порушених бандера, откинутих електро жица струје због упетљаних грана у водове.

На фб налогу Општине Бечеј обратио се и председник општине др Вук Радојевић:

„Од синоћ (петке увече) се чине максимални напори како бисмо у што краћем року отклонили све проблеме. Екипе даноноћно раде на санирању настале штете. Такође, велику помоћ имамо и од Полицијске станице Бечеј, која је константно на вези са нашим надлежним секторима. Ноћас после пола три отишли су за Бачко Петрово Село где је једно дрво препречило главну саобраћајницу и то су решавали до пет јутрос. Желео бих да се захвалим и ватрогасцима, који су синоћ отишли у Бачко Градиште и уклонили препреке на путевима“, рекао је председник општине Бечеј, др Вук Радојевић и наставио „Имали смо озбиљан инцидент код малог католичког гробља, где се стабло срушило на једно возило и оштетило га. Међутим, „Комуналац“ има осигурање од своје основне делатности тако да ће та штета бити надокнађена. Такође, интензивно се ради на решавању проблема електро снабдевања, јер су услед олује многа домаћинства остала без струје. На вези сам са директором „Електровојводине“ у Новом Саду и речено је да ће послати додатне екипе на терен у Бачко Градиште и Бечеј, како бисмо што пре омогућили нормално снабдевање струјом“, рекао је председник општине.

Према његовим речима због великог броја позива и пријава није могуће да екипе реагују моментално на позив и позвао грађане да ипак пријаве ЈП „Комуналац“ ако уоче неки проблем и обавесте надлежне службе.

Радови на уклањању поломљених грана и санацији штете наставили су са данас.