Спорт

Видре показују хуманост на терену

У сарадњи са Савезом америчког фудбала Војводина и покрајинском посланицом Слађаном Јовановић, клуб америчког фудбала “ГТЦ Вианор Видре” организује хуманитарни турнир у сениорском флег-фудбалу, “Трофеј Војводине 2017”.

Турнир ће се одржати 29. јануара у спортском центру “Ђорђе Предин Баџа” са почетком у 10 часова, а улаз је симболичних 50 динара. Сав приход намењен је Зденку Грандићу и његовом дванаестогодишњем сину, којима је изгорела кућа у насељу Север Ђуркић у Бечеју. Зденков син Дино болује од дијабетеса и самим тим то је разлог више да се сва средства усмере баш на њих. У плану је да се од свих сакупљених средстава купи електрична инсталација, а организатори су обезбедили мајсторе који ће уградити каблове као свој допринос догађају. За све учеснике на турниру обезбеђен је ручак и вода.

Флег-фудбал иначе представља бесконтактну верзију америчког фудбала и у њој се екипе од по пет чланова надмећу на отвореном или затвореном терену ( у овом случају у питању је затворени терен у спортском центру) где уместо обарањем, акције ривала заустављају се скидањем “заставице” које су чичак тракама прикачене за појас учесника. Циљ игре је као и у “правом” америчком фудбалу- унети лопту у супарничку ендзону. Како нема опасних контаката међу учесницима, играчи наступају без заштитне опреме. Утакмица траје 40 минута ( два полувремена по 20 минута). Време у игри се не зауставља осим у последња два минута у оба периода. Време се зауставља ако играч у поседу лопте изађе у аут као и приликом некомплетног додавања. Судије имају право да зауставе време по свом нахођењу. У случају нерешеног резултата играју се продужеци.

Ово су биле реч две о флег-фудбалу али свакако је много интересантније све то видети уживо. Зато ако смо вам бар мало заголицали машту не заборавите да одете 29. јануара у спортски центар јер сигурно ћете се забавити, а између осталог учинећете и добро дело.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *