Спорт

Завидна форма на старту сезоне

КАЈАК – МАЈСКИ КАЈАКАШКИ КУП НОВОГ САДА

Такмичари Кајак кану клуба Бечеј су забележили веома добар наступ
на Мајском кајакашком купу Новог Сада који је одржан у суботу 4. маја у Новом Саду у организацији домаћег Кајак клуба Лиман. Предвођени тренерима Владиславом Живановићем и Дејаном Терзићем Бечејци су показали да су већ у завидној форми и да су почетак сезоне дочекали на високом нивоу, па су освајали медаље у свим узрасним категоријама у којима су се такмичили.
Златну медаљу у конкуренцији дечака, узраста до 11 година освојио је Матеја Молнар у МК-1 на 1.000 метара, исти успех остварио је Масимо Штевин у истој дисциплини, у конкуренцији пионира, узраста до 14 година, док је у трци једноседа на 200 метара заузео пето место.
Веома расположен био је Марко Мишковић који се у конкуренцији кадета окитио са две златне медаље. Он је био најбржи у К-1 на 200 метара, а на највиши степеник победничког постоља се попео и у трци двоседа на 200 метара у пару са Немањом Грчићем, који је у К-1 на 1.000 метара био пети. Љубица Икадиновић је била четврта у конкуренцији кадеткиња у К-1 на 200 метара, док је Ивана Хаднађев у К-1 на 1.000 метара била седма у истом узрасту.
Александар Хаднађев, Милош Стојков, Лазар Рељић и и Љубомир Грчић су били посада четверца који је освојио златну медаљу у трци на 200 метара у конкуренцији јуниора. Александар Хаднађев и Лазар Рељић су освојили сребрну медаљу у К-2 на 200 метара, а исти успех остварио је и Милош Стојков који је био други у К-1 на 200 метара.
Кајак кану клубу Бечеј су у сениорској конкуренцији припале две златне медаље. Лука Стојков је био најбржи у К-1 на 200 метара, а на највиши степеник победничког постоља се попео у након дисциплине К-4 на 200 метара као део посаде коју су још чинили Александар Хаднађев, Лазар Рељић и Љубомир Грчић.

Синиша Ерак