Друштво

Здружена хуманитарна акција: Деда Мраз не одмара ни у јануару

Акција бечејских формалних и неформалних удружења, спонзора, месних заједница и свих људи добре воље која је током децембра месеца покренута у циљу да ниједно дете не остане без новогодишњег пакетића, а посебно деца која живе у тешким условима, се наставила и у јануару. Деда Мраз није завршио своју мисију па је тако у току овог месеца настављена и хуманитарна акција Бечејског удружења младих „Деда Мраз за сваког од нас“ али и осталих удружења и група.

На самом крају године у  сарадњи са иницијативом „Комшије за комшије“ подељени су пакетићи деци у Дрљану и Милешеву, да би у јануару док још траје празнична атмосфера обрадовали и децу у Бачком Петровом Селу и Бачком Градишту.

„И ове године традиционално организујемо акцију где смо удружени у већу акцију организација коју предводи Друштво пријатеља деце Бечеј, као и иницијатива Хумани људи Бечеја, „Комшије за комшије“ и други. Ово је заједничка координисана акција током које су прикупљене донације и координисани контакти и спискови, са циљем да се дође до што више деца која на други начин врло вероватно не би добили новогодишњи пакетић.“ – рекла је Гордана Адамов, представница Бечејског удружења младих.

Удружење „Комшије за комшије“ из насеља „Север Ђуркић“ обезбедило је још 140 пакетића за децу. „Данас је наш Деда Мраз поделио новогодишње пакетиће и деци из материјално угрожених породица у Бачком Градишту. Радост коју је малишанима донео Деда Мраз је огромна и неописива. Срца су нам пуна јер су дечији осмеси и њихова срећа главни мотив целокупног нашег труда и рада.  Велико хвала свим комшијама и свим драгим пријатељима који су и ове године помогли да се припреме новогодишњи пакетићи. Хвала Друштву пријатеља деце општине Бечеј, Бечејском удружењу младих БУМ, Добрили Ђин и месној канцеларији Бачко Градиште на помоћи и лепој сарадњи на реализацији данашње акције“ – каже се на фејсбук профилу овог удружења.