“Зотриx” освојио Викенд турнир 3 на 2 Бечеј 2021.

Екипа “Зотриx” из Врбаса одбранила је прошлогодишњу титулу и освојила је Викенд турнир 3 на 3 Бечеј 2021, који је био игран од 18. до 21. јуна на терену ДТВ „Партизан“. Њима је додељен победнички пехар и новчана награда у висини од 100.000 динара.
Победнички тим чинили су играчи Клуба малог фудбала Бечеј и то Стефан Кораћ, Борис Бодоњи, Срђан Голуб и Марко Новаковић.
“Ми смо прошле године освојили овај турнир, али овога пута је конкуренција била још јача. Једино нам је проблем био што смо све одиграли у два дана, али ипак смо изгурали све до краја. Вечерас смо одиграли 4-5 утакмица на бетону и то није лако јер играчи могу да се повреде. Конкуренција је била одлична. Дошле су екипе из Зрењанина, Новог Сада, Врбаса”, казао је Марко Новаковић у име победника “Зотриx”.
Другопласирана екипа „Фортуна Сукур Амазон“ освојила је награду у вредности од 30.000, док је трећепласирана „Врбашани“ са собом понела 20.000 динара. За најбољег играча турнира проглашен је Стефан Кораћ.
Организатори су и више него задовољни како одзивом, тако и квалитетом екипа које су учествовале на турниру.
“Скупили смо 32 екипе из целе Војводине – Новог Сада, Врбаса, Кикинде, Бајмока и осталих места. Задовољни смо целокупним турниром, како одзивом, тако и квалитетом фудбала и конкуренцијом. С обзиром да је ово друга година како одржавамо овај турнир, имамо жељу и амбицију да постане традиционалан. Надамо се да ћемо се следеће године окупити у још већем броју”, казао је Немања Васин, који је турнир организовао заједно са Владаном Воргучином, а уз подршку Канцеларије за младе општине Бечеј.

Богато спортско лето тек почело

Канцеларија за младе општине Бечеј (КЗМ) овог лета биће покровитељ бројних спортских догађаја и то турнира у малом фудбалу који се тренутно игра у Бачком Петровом Селу, меморијала „Милован Јовић“ у Бачком Градишту, традиционалног турнира у Новом селу и тркачког дана “Бечејска десетка”. Са друге стране, од 2. до 4. јула, КЗМ организоваће Меморијални турнир у уличном бакету „Слободан Малешев Бобица“, а утакмице ће бити одигране на платоу испред зграде Скупштине општине Бечеј.
“Циљ нам је да промовишемо спорт, здраве стилове живота и дружење. Драго ми је што су у већини случајева млади ти који су иницирали сарадњу са нама и који махом учествују на овим спортским догађајима”, казала је Дијана Петер, координаторка Канцеларије за младе општине Бечеј.

Вукашин Љубојев