РазонодаСпорт

14. јул за сладокусце

Удружење „Шаран“ из Бечеја у суботу 14. јула организује две традиционалне манифестације. У преподневним сатима ће љубитељи лова сома на бућку имати лепу прилику да се надмећу на Тиси у потезу низводно од „Новобечејске бране“ у оквиру традиционалног такмичења „Златна бућка Тисе 2018“. Скуп такмичара је планиран за шест сати ујутру у Новом Бечеју на обали Тисе (на марини). Котизација износи 2.000 динара по такмичару а организатор је сваком учеснику обезбедио доручак, ручак, пиће по жељи и воду за конзумацију током такмичења. За оне најуспешније су припремљени пехари и вредне награде, а као и свих година уназад награђена ће бити прва три такмичара и учесник који улови највећег сома.
За послеподне је планирана организација „Златног котлића Тисе 2018“, традиционалног такмичења у кувању рибље чорбе које ће бити одржано на платоу испред Ресторана Шаран у Бечеју. Скуп такмичара је заказан за 16 сати а котизација по екипи износи 3.000 динара. Свака екипа ће за плаћену котизацију добити два и по килограма очишћене рибе, сто и две клупе, као и поклон пакет трговинске компаније „Гомекс“. Осим тога за оне најуспешније је обезбеђен богат наградни фонд.
Као и ранијих година како је био обичај, током такмичења у кувању рибље чорбе ће бити организоване игре забавног карактера, такмичење у гађању риболовачком праћком, такмичење
у брзом једењу шампита за децу и такмичење у брзом испијању пива.
Све ово биће зачињено нотама тамбурашког оркестра „Легранд“ из Бечеја који ће по старом добром обичају бити задужен да употпуни атмосферу свим учесницима и гостима.
Све додатне информације о ова два догађаја могу се добити на број телефона 063/822-69-51 од Милоша Цветића и у „Ресторану Шаран“ у „Камп насељу“ на обали Тисе у Бечеју.

Синиша Ерак