Április 23. – a könyv világnapja

Az óbecseiek kedvenc köteteik felolvasásával tisztelegtek az irodalom előtt

Április 23-a a könyv és a szerzői jog világnapja, a könyvek és az olvasás ünnepe, melyről 1996 óta emlékeznek meg szerte a világban. Április 23 Cervantes, Shakespeare, valamint Inca Garcilaso de la Vega írók halálának dátuma is. Ezen a napon több, mint száz országban tisztelegnek a könyvek és a szerzők előtt, különféle rendezvényekkel biztatják az embereket arra, hogy olvassanak.
Az óbecsei Népkönyvtárban is megemlékeztek erről a jelentős napról. Az intézmény udvarán tartottak nyilvános felolvasást, amikor a megjelentek kedvenc köteteikből olvastak fel részleteket a közönségnek. Az eseményen részt vettek általános iskolások, középiskolás diákok, idősebb korosztályú lakosaink… Azok, akik az olvasás szerelmeseinek vallják magukat, és tisztelegnek az irodalom nagyjai előtt.
– Sajnos a járványhelyzet a Népkönyvtár munkájára is kihatott és kihat még mindig. Hiányzik a gyerekekkel, fiatalokkal való közös munka, a rendezvények… De amennyire tudunk, igyekszünk kreatívak maradni, érdekes tartalmakat kínálni tagjainknak. Ezért szerveztük meg ezt a felolvasó délutánt is, amikor az óbecseiek kedvenc köteteik részleteit oszthatták meg egymással, az olvasás és a könyvek népszerűsítése érdekében – mondták az intézményben.
A felolvasott könyvrészletekről a megjelentek beszélgettek, véleményt cseréltek, elmondták miért kedvelik az adott írót, kötetet, témát vagy irodalmi stílust. A legkülönfélébb olvasmányok hangzottak el, a házi olvasmányoktól, romantikus történetektől, a krimi műveken át a kortárs alkotásokig.