Друштво

Бачко Петрово Село: „Петровоселски дан 2023“ – 12. августа

У суботу 12. августа на „Кишмолској плажи“ у Бачком Петровом Селу организатор Месна заједница Бачко Петрово Село организује овогодишњу прославу Дана села под називом „Петровоселски дан 2023“. Већ ујутру од 8 часова почиње програм тог дана и прво ће се приставити ручак.

Као и претходних година почиње се са такмичарским надметањем у кувању овчијег паприкаша, котизација за екипе је 4.000 динара а до самог дана фестивала пријаве за екипе су у Месној заједници. Такође приставља се одмах ујутру и пасуљ за госте фестивала.

Од 10 часова крећу дечије радионице као и програм за децу уз анимацију малишана коју ће радити мађионичар „Велики Карло“, спонзор овог дела програма је Тиса Аутоматив. Након дечијег програма у подне почиње заједнички ручак свих учесника и гостију фестивала а након тога, кад се слегне, око 13.30 и спортске игре.Након спортских надметања око пет сати поподне креће забавни и културно-уметнички програм у којем учествују гостујућа позоришна трупа, бендови и музички ансамбли: Маршали, Река и Ими, Барапарти. Програм ће бити завршен великим ватрометом као и журком на отвореном до 2 часа после поноћи уз наступ диџеја „DJ Maxi“