Друга седница СО Бечеј: Нови одборници

У понедељак 28. септембра одржана је друга седница овог сазива СО Бечеј. На дневном реду било је 12 тачака од којих се већина односила на продају неких парцела и непокретности у власништву општине. Седницом је председавао нови председник СО Игор Киш.

На овој седници је знатно измењен састав одборника у односу на прву седницу јер су неки одборници поднели оставке на своја места у скупштини из разлога што њихова нова функција у оквиру локалне управе подлеже под сукоб интереса по закону. Па су тако најпре чланови новог општинског Већа поднели оставке на место одборника и то Драган Тошић као нови/стари председник општине, Светлана Вулетић која је ће од овог мандата бити заменица председника општине, и нови чланови Већа Далила Дујаковић, Балаж Серда и Емеше Дечов Ђере.

Поред нових функционера у извршним и саветодавним телима локалне самоуправе још две одборнице су поднеле оставке на одборничка места из личних разлога и то др Косана Нешић (ПОКС) и Татјана Митић (СНС).

Након усвојених оставки изабрани су и нови одборници који ће их заменити у скупштинском саставу: из одборничке групе Српске напредне странке то су Вера Илић, Жељко Ковачев, Саша Марић и Миомир Пеленгић, са листе Покрета обнове Краљевине Србије Зорица Ђумић а са листе Савеза војвођанских Мађара др Рената Калапош и Жолт Ковач.

На овој седници усвојен је и нови, Годишњи програм заштите, уређењаи коришћења земљишта општине Бечеј који је потписао др Анђелко Мишковић као известилац и бивши али и нови члан општинског Већа задужен за пољопривреду и рурални развој.
Одборници су такође потврдили именовање Љубомира Станишића који ће обављати функцију предсeдника Надзорног одбора у ЈП „Топлана“ и потвдили да та функција не подлеже под сукоб интереса с обзиром да је он истовремено и одборник у Скупштини града Новог Сада.

Све тачке дневног реда које се односе и на отуђења (продају) као и усвајање Горишњег програма нису као што је то уобичајено прошле стандардну процедуру кроз надлежна тела која контролишу материјал који стиже пред одборнике (у смислу законитости и процедуралних правила) јер та надлежна тела још у овом сазиву нису оформљена. То је након сваке од усвојених тачака дневног реда саопштино председник Скупштине Игор Киш.

На крају седнице, уместо одборничких питања, одборница Софија Радојевић (СНС) је објавила да, као и у претходном мандату, она своју одборничку надокнаду ће редовно давати у хуманитарне сврхе за децу са посебним потребама.
Седници је присуствовало 34 одборника (скоро у пуном саставу) и само једна од одлука је донета већином гласова (било је два гласа против), све остале су усвојене једногласно. Судећи по овој првој радној седници СО Бечеј у овом сазиву, заседања ће бити мање драматична него у претходном сазиву. Све тачке дневног реда усвојене су без расправе, само потврдом одборника гласањем.