Градско позориште Бечеј: Прва премијера ове године

У продукцији Градског позоришта Бечеј у оквиру Вечерње сцена биће 12. фебруара одржана премијера представе „Гидионов чвор“. У питању је ауторски пројекат глумица Симониде Мандић и Бојане Милановић које и играју у представи. Текст је превод Миле Јакшић Шајтинац и Угљеше Шајтинца драме савремене америчке списатељице Џоне Адамс. Дуодрама прати сусрет, сукоб два веома снажна карактера, две жене, наставнице и мајке дечака Гидеона. Ова драма посредно кроз веома интензиван дијалог провлачи и причу о утицају родитеља и школе на децу, о кривици, болу, о креативности и цензури. Кроз, на моменте експлозиван и емотивно набијен, разговор две жене склапа се полако и прича о дечаку Гидеону о његовом животу у школи и код куће, његовом виђењу света. Текст је препун књижевних и митолошких референци.

У Градском позоришту и публика и ансамбл Вечерње сцене жељно очекују ову премијеру па је потребно напоменути да су карте за прво извођење већ распродате.

Због епидемиолошких мера заштите као и због тога што је у питању камерна сцена омогућено је присуство само 60 гледалаца. Због великог интересовања већ сутрадан 13. фебруара ће бити следеће извођење на истој сцени а затим и 19. фебруара поново. Након тога представа иде у Нови Сад на камерну сцену СНП-а 26. фебруара. Све представе почињу у 19 часова.