Hat érem az óbecsei Kick-box klubnak

A Vajdasági Bajnokság után hamarosan Országos Bajnokság

Az áprilisban megtartott Vajdasági Bajnokságon a óbecsei Kick-box klub versenyzői sikeresen teljesítettek, hiszen összesen hat érmet szereztek, négy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet. A megmérettetést hazai terepen, azaz városunkban rendezték meg. A versenyen 13 klub vett részt, vagyis több, mint 90 kik-bokszoló szállt ringbe.
– Ez a verseny felkészítőként is szolgált az elkövetkező megmérettetésekre, melyek ebben az évben várnak ránk. Nagyon jó csapatunk van, sok fiatal bokszolóval, akik rengeteget és igen elszántan gyakorolnak. Sokan közülük kezdők, de ezt senki meg se mondaná róluk – mondta Žarko Radović, az óbecsei Kick-box klub edzője, aki hozzátette, az óbecsei bokszolók már készülnek az Országos Bajnokságra, amely szintén full-kontakt verseny lesz.
A kadétok kategóriájában Sonja Vukšić, a juniorok kategóriájában Đorđe Vujaković állhatott a dobogó legfelső fokára. Tóth Arnold és Károlyi Áron a szeniorok kategóriájában győzedelmeskedett. Fazekas Krisztián ezüstérmet szerzett a szeniorok mezőnyében, míg Kovács Balázs bronzérmes lett a kadétok között. Fazekas Krisztiánt kérdeztem a felkészülésekről és a versenyről.
Számítottal erre az eredményre? Hogyan értékelnéd a saját teljesítményed és az ellenfeledét?
– Aranyra számítottam, így hát kissé csalódott voltam amikor az ellenfelem kezét emelték a magasba. Nem volt nehéz meccs, főleg az első menet, ahol szinte minden ütés elől finom és gyors mozdulatokkal kitértem. Szerintem jobb voltam az ellenfelemtől. Bokszban sokkal többet adtam, mint kaptam, úgyszintén a rúgásaim is hatékonyabbak voltak és pontosabbak. Viszont minden tiszteletet megadva neki, a szíve a helyén volt.
Milyenek voltak a felkészülések?
– A felkészülések nehezek voltak, mivel sok kilót kellett, hogy ,,ledobjak” rövid idő alatt. Ettől eltekintve a csapattársaim kellő gyakorlást nyújtottak számomra. Intenzív sprintek, ring munka, sok zsákolás, és természetesen az edző tanítása jelentősen befolyásolta a meccs minőségét.