Óbecse

Hétfőn kezdődik a 63. Május játékok fesztivál

Összesen tíz előadás a Városi Színház színpadán öt nap alatt

A gyermekek és a fiatalok színpadi alkotómunkájának nemzetközi fesztiváljának, a 63. Májusi játékok ünnepélyes megnyitójára május 17-én, hétfőn kerül sor. A hosszú, gazdag múltra visszatekintő fesztivál idén május 21-ig fog tartani. Ez alkalommal öt gyermek- és öt ifjúsági előadást láthat a nagyérdemű az Óbecsei Városi Színház színpadán.
– A Májusi játékok történelmében tavaly először nem került sor a fesztiválra, a járványhelyzet miatt, de a jó hír az, hogy idén megtartjuk a rendezvényt. Idén valamivel kevesebb jelentkezés érkezett, de ez érthető ebben a helyzetben. De ez nem hat ki a színdarabok minőségére. Idén is minőséges, érdekes és tartalmas előadásokat láthat a közönség. A fesztivál ez évben is nemzetközi jellegű – mondta Zdravko Petrović, az óbecsei Városi Színház igazgatója.
A Májusi játékok fesztivál keretén belül ezúttal is kreatív műhelymunkák és egyéb tartalmak várják a résztvevőket. A szervezők elmondása szerint minden egészségügyi előírás be lesz tartva a fesztivál alatt is.
A 63. Májusi játékok a Kulturális és Tájékoztatási Minisztérium, a Művelődési és Tájékoztatási Tartományi Titkárság, valamint Óbecse község önkormányzatának támogatásával valósul meg.

D.P.