Óbecse

Ismét szavazás lesz Óbecsén

Az utak javítása, a közvilágítás korszerűsítése, az illegális szemétlerakók felszámolása, az óvodák és iskolák felújítása, strandrendezés – legtöbben ezekre szerettek volna pénzt áldozni a községi költségvetésből Óbecse községben a tavalyi és a tavalyelőtti költségvetési szavazásokon, és a polgárok által megjelölt prioritások egy része meg is valósul(t) a helyi közösségekben. A költségvetési prioritásokról az idén is véleményt nyilváníthatnak majd a szavazók egy az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM), az Ifjúsági Iroda és az önkormányzat által szervezett közvéleménykutatáson.
A november 10-éig beküldött konkrét ötletek feldolgozása után egy szavazólap készül a leggyakoribb javaslatokról, majd december elsején a polgárok interneten keresztül vagy a helyi közösségek irodáiban adhatják le voksukat az általuk legfontosabbnak tartott költségvetési prioritásokra.  Ezt megelőzően a BUM munkatársai minden településen szerveznek egy kerekasztal-beszélgetést is, amelyeken az önkormányzat illetékesei fognak válaszolni a beruházásokkal kapcsolatos lakossági kérdésekre.
A Polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akcióval azt szeretnék elérni a szervezők, hogy a polgárok ismerjék meg a költségvetés összeállításának a folyamatát, vegyenek részt a döntéshozatalban, az önkormányzat működése pedig legyen átláthatóbb a számukra.
A jövő évi községi költségvetésről december 9-én 17 órakor tartanak közvitát a községháza nagytermében.

F. R.