Óbecse

Jubiláltak a kis tücskök Péterrévén

Július végén, augusztus elején a péterrévei Dr. Kiss Imre Művelődési Kör hagyományápoló csoportja tizedik alkalommal szervezte meg a Tücsöktábort, amelyen ezúttal közel 70 gyermek vett részt.
Csasznyi Magdolna, a művelődési kör hagyományápoló csoportjának a vezetője elmondta: a családi ház udvarán tamburáztak és kézműveskedtek a gyerekek, a színházteremben Szabó Anett vezetésével népi játékokat, Szabó Annamáriával népdalokat gyakoroltak, néptáncra pedig Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs tanította őket. A tamburát ezúttal is a péterrévei ifj. Csasznyi Imre, a budapesti Góbé zenekar vezetője oktatta, de évről évre vele tart több zenésztársa is Budapestről. Munkájukat itthoni zenetanárok és a Pendergő zenekar tagjai is segítették. A tanultakat a gyerekek egy gálaműsoron mutatták meg a közönségnek.
A Csasznyi család a Tücsöktábor létrehozásával a tamburamuzsika népszerűsítését tűzte ki célul, és a fiatal zeneoktatók lelkesedésének köszönhetően az elmúlt években sok vajdasági gyerek szerette meg ezt a hangszert – az első táborlakók közül némelyek ma már oktatnak is Péterrévén.
Az idei tábort a Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Szekeres László Alapítvány, az óbecsei önkormányzat és a péterrévei helyi közösség támogatta.

F.R.