Óbecse

Május 6-án bezárt a buszállomás Óbecsén

Az óbecsei Bečejprevoz honlapján értesítette a város lakosságát arról: május 6-ától bezár az óbecsei buszállomás, az utasfelvételi és utasleszállítási pontokat a MAXI üzlet előtt, valamint a zeneiskolánál (ugyancsak a Danilo Kiš utcában) jelölték ki. A MAXI-tól Péterrévére, Moholra, Adára, Zentára, Szabadkára, Magyarkanizsára, Dreára, Topolyára, Zomborba és Szegedre indulnak a buszok, míg a zeneiskola előtt kell várakozniuk azoknak, akik Bácsföldvárra, Temerinbe, Újvidékre, Belgrádba, Radičevićre, Nádalyára, Szenttamásra, Csúrogra, Törökbecsére és Nagykikindára szeretnének eljutni.
Az óbecsei buszállomás 38 év után költözik ki a város peremére, az Újvidéki utca végén lévő ipari övezetbe, ahol több mint egy hektárnyi területen épül majd meg az új buszpályaudvar.
Dragan Tošić polgármester szerint amint megépül az ipari övezetben az új buszállomás és a régi helyén is befejeződik az építkezés, korszerű, fedett megállóhelyek is lesznek a központban. A mostani buszállomás helyén egy német kereskedelmi üzletlánc tervez boltot nyitni várhatóan a jövő év elején.

Fehér Rózsa