Óbecse éjjel: Elmarad a fesztivál, de lesz tűzijáték

Szombat este fergeteges látvány szemtanúi leszünk

Az Óbecse éjjel fesztivál szervezőbizottsága május végén a közösségi oldalakon tette közzé, hogy idén a koronavírus okozta járványhelyzet és annak a gazdaságra gyakorolt hatása miatt, elmarad a rendezvény.
A közleményben az áll, hogy a világban és Szerbiában uralkodó járványhelyzet miatt az eredetileg 2020. június 20-ra tervezett Óbecse éjjel fesztivál negyedik kiadása biztonsági okokból elmarad. A sokak részéről várva várt esemény lemondásában az is közrejátszik, hogy ez az egyetlen rendezvény községünkben, amelyet nem a községi költségvetésből finanszíroznak, hanem a gazdasági szektor adományaiból, donációkból és a magasabb szintű kormányzati szervek által pályázatokon jóváhagyott eszközökből. Ebből kifolyólag felelőtlen lenne a krízishelyzet után, amely ekkora károkat okozott a gazdaságban, ilyen jellegű támogatást várni – vélik a szervezőbizottság tagjai, akik a közleményben azt is kijelentették, hogy rendkívül hálásak Óbecse polgáraiknak az érdeklődésükért, a türelmükért és a támogatásukért, amelyet az elmúlt hetekben küldtek nekik, főként válaszra várva a fesztivál megrendezével kapcsolatban.
A rendezvény energiája, amely már Óbecse szimbólumává vált, olyasmi, ami egész évben motiválja a szervezőket, és arra készteti őket, hogy évről évre még nagyobb látványossággal, minőségibb koncertekkel és sokoldalúbb programokkal lepjék meg elsősorban a községünk lakosait, de természetesen más településekről érkező vendégeket is.
Bármennyire is nehéz volt meghozni ezt a döntést, és nehéz helyzet ez mindannyiunk számára, úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb döntés annak érdekében, hogy megőrizzük lakosaink, illetve azok egészségét és biztonságát, akik június 20-án Óbecse szívében lettek volna, a regionális zenei élet legnagyobb neveivel együtt – mondták az önkormányzatból.
Annak érdekében, hogy egy kicsit megpróbálják a fesztivál energiáját becsempészni a városi térre, a szervezők június 13-án, szombaton este 22 órakor fergeteges tűzijátékkal kedveskednek lakosainknak. Az előtte való néhány napban pedig Óbecse község Ifjúsági Irodájának önkéntesei a fesztivál védjegyével ellátott rövidújju pólókat osztogattak a járókelőknek a központban.
Emlékeztetőül, az Óbecse éjjel rendezvényt először 2017-ben szervezték meg, akkor a városi tér felújításának befejezése alkalmából. Azóta elismert fesztivállá nőtte ki magát Óbecse szívében, ahol olyan nevek léptek fel, mint Rúzsa Magdi, Parni valjak, Bajaga, Ladánybene 27… és mások. Az esemény idén is minőségi zenei kínálatot hozott volna az érdeklődőknek, azonban erre várni kell egy évet.
A szervezők azt üzenik: Találkozunk 2021-ben!

D.P.