Óbecse

Oldtimerek rajtoltak Óbecsén

Fordított menetrend szerint zajlott május 27-én az Oldtimer Club Óbecse-Törökbecse idei oldtimer-találkozója, a szokásokkal ellentétben az idén ugyanis Óbecséről startoltak a régi járművek, majd Törökbecsén és Beodrán időztek többet. A hazaiak mellett Bosznia-Hercegovinából, Szlovéniából, Horvátországból és Magyarországról érkezett autókban, motorkerékpárokban és biciklikben gyönyörködhettek a nézők, de az óbecsei Lasztovics Gábor távirányítós RC-modelljeit is kiállították a szervezők. A 150 jármű közül a legöregebb egy 1930-as Gilera-motorkerékpár volt, a négykerekűek közötti „korelnök” egy 1945-ös Willys katonai dzsip lett, amelyet egy 1950-e,s brit rendszámtáblával rendelkező Ford MG követett.
Az autók mezőnyében az első helyet az újvidéki Dragan Urumović Willys dzsipje érdemelte ki, a második helyen a kátyi Gavra Radin 1502-es BMW-je végzett, a harmadik hely pedig a belgrádi Dejan Lisić Volkswagen Variantját illette meg. A motorkerékpár között a szabadkai Bognár Pál Pannóniája vitte el a pálmát, a második a bácsföldvári Željko Tomšič oldalkocsis BMW-je, a harmadik pedig a topolyai Tóth Béla Jawa 350-ese lett.
A Tomos kerékpárok szokásos szemléjét és versenyét ezúttal várhatóan szeptemberben tartják meg a Dunđerski-kastélynál, ahol a szervezők ügyességi versenyt és aero-találkozót is szeretnének majd tartani.

Fehér Rózsa